Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Ако загубим балотажа, тогава ще подам оставка

Борисов: Ако загубим балотажа, тогава ще подам оставка

Той посочи, че за втория тур ще търси подкрепа от реформаторите и патриотите, за да се запази стабилността в страната, предава БНТ.

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ще спази заканата си да подаде оставка, ако кандидат-президентската двойка на партията загуби на балотажа. Той посочи, че за втория тур ще търси подкрепа от реформаторите и патриотите, за да се запази стабилността в страната, предава БНТ.

Пред журналисти той коментира, че не е сгрешил с номинацията на Цецка Цачева и поддържа мнението си, че тя е най-подготвеният кандидат. Той тълкува резултатите от първи тур като успешни за ГЕРБ, като посочи, че неговата партия е първа сред политическите сили, тъй като ген. Румен Радев е издигнат от инициативен комитет.

Междувременно, обаче, се оказва, че дори правителството да подаде оставка, нови избори за момента не могат да бъдат насрочени, пише в-к "Дневник". Причината - Конституцията. Според върховния закон, Пленелиев няма право да разкуспа Народното събрание и да насрочва дата за нови парламентарни избори. Държавният глава не може да подписва такъв указ в последните три месеца от мандата си. Мандатът на Плевлениев изтича на 21 януари 2017 г.

Сегашният държавен глава обаче все пак трябва да сформира служебно правителство, което до управлява страната с действащ парламент. След като встъпи в длъжност, новият държавен глава ще има възможността да разпусне и парламента и да насрочи парламентарни избори.

Към момента продължава обработката на изборните книжа. По всяка вероятност, до края на деня ще имаме окончателните резултати, но и към този час едно е ясно - балотаж ще има.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега