Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Балкански поток е 100% български, 100% държавен, не ги е срам да говорят, че на Путин бил

Борисов: Балкански поток е 100% български, 100% държавен, не ги е срам да говорят, че на Путин бил

"Стига сте обслужвали чужди интереси, мили мои приятели! Балкански поток е 100% български, 100% държавен, не ги е срам да говорят, че на Путин бил", каза още той.

"На Кирил Петков всичко му е построено от нас", заяви лидерът на ГЕРБ. "Месеци наред по време на предизборните кампании слушахме какви ли не опорни точки, лъжи", посочи бившият министър-председател. "Юни месец няма да е готова гръцката връзка. Дай Боже, ноември да потече, но гърците трябва да започнат да правят компресори", каза Борисов и добави: 80% от всички компресори на Балканите са от България. Ние сме инвестирали умно точно за такъв момент". От партията му твърдят, че България е 100% диверсифицирана. В противен случай в момента бизнесът щял да е спрял работа още на втория ден без газ. 

По думите му, когато е станал премиер всички компресори по газопроводите са били руски. "И бутаха само в посока Турция, Гърция и Македония. За 5 години ги подменихме с реверсивни компресори американски компресори, които могат и да смучат", обясни лидерът на ГЕРБ. "Затова Асен Василев е весел като отиде в Брюксел и му е чака рака - всичко му е построено и трябва само да заяви капацитета. Другото е направено от нас", посочи Бойко Борисов.

"Стига сте обслужвали чужди интереси, мили мои приятели! Балкански поток е 100% български, 100% държавен, не ги е срам да говорят, че на Путин бил", каза още той. Бившият енергиен министър Теменужка Петкова заяви, че е груба лъжа твърдението, че България не получава транзитни такси от този проект. Над 50 млрд. ще бъде чистата печалба за България от Турски поток, категоричен бе Борисов в опровержение на министър Александър Николов. "Проектът е за 75 години, толкова издържат тръбите. Вложените пари в проекта са 2,1 млрд. лв. без ДДС. 683 млн. лв. са постъпили по сметката на "Булгартрансгаз" като първа авансова вноска. Уважаеми, г-н Николов, умножи 80 години по 683 млн. лева, това прави над 50 млрд. лв. чиста печалба за българския народ. Това са 100% държавни тръби, 100% българска собственост, която дава възможност дори на нашите съседи да печелят от транзитни такси.", каза бившият премиер.

"Корнелия Нинова казва, че България трябва да възстанови преговорите с "Газпром" за връщане на доставките на газ, а Асен Василев твърди точно обратното. Аз не мога да разбера когато двама вицепремиери говорят две коренно различни неща, на кой трябва да повярвам? Нищо не казвам, само съм объркан. Мислех си, че те само не се уважават, но те се мразят и ненавиждат", коментира Борисов и допълни, че не вярва на заплахите на Нинова, че ще напусне коалицията ако бъде одобрено изпращането на военна помощ за Украйна. 

По думите му "Нинова ще сложи една остра декларация, но ще каже, че щом парламентът го е решил, ще се съобрази. Ако не стане така, ще се извиня".„Това правителство няма да падне. Такива пари имат да разделят, че няма да паднат. Радев избухна, защото му се държат на врата. Нинова и Радев са като майка и баща на отрочето („Продължаваме промяната”, бел. ред.) - единият го подхвърля на другия, той го връща и казва "Не, не, твое си е". С тези думи лидерът на ГЕРБ коментира вътрешнополитическата обстановка у нас. 

Публикувахте от Boyko Borissov в Петък, 29 април 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега