Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Приказки за отваряне на Европа до края на март - няма! Очаква се трета вълна /Видео/

Борисов: Приказки за отваряне на Европа до края на март - няма! Очаква се трета вълна /Видео/

"Резултатите са добри, но по нищо не показват, че трябва да сме оптимистични, че пандемията в България ще приключи за Коледа.Няма приказки за отваряне на Европа до март. Очаква се трета вълна и много тежки рестрикции." Това коментира премиерът Бойко Борисов по време на живо излъчване във Фейсбук след Европейския съвет в Брюксел.

"Резултатите са добри, но по нищо не показват, че трябва да сме оптимистични, че пандемията в България ще приключи за Коледа.Няма приказки за отваряне на Европа до март. Очаква се трета вълна и много тежки рестрикции." Това коментира премиерът Бойко Борисов по време на живо излъчване във Фейсбук след Европейския съвет в Брюксел. 

"Коледа и Нова година да се празнуват в тесен семеен кръг, без масово събиране на хора”, призова премиерът. Бих искал да съм по-голям оптимист, да дам повече оптимизъм за хората, но от това, което чувам от колегите, е че излизане от кризата може да се очаква август-октомври догодина, и то при положение, че се достигне 70% ваксиниране на населението на ЕС, за да се създаде онзи колективен имунитет. Много гъвкаво и внимателно в България трябва да следим мерките, да внимаваме в баланса за натиска върху болниците. Много радостна е новината, че всеки ден над 3 000 човека оздравяват. Това е оптимизъм, но трябва да сме много умерени“, каза още той.

„Всички са много притеснени от финансово-икономическите показатели, срива на БВП и на ЕС, и на европейските държави, и на САЩ. В същото време единствената държава, за която ЕЦБ дава своята прогноза за догодина – до 6 % БВП се оказва Китай. Оставям коментарите и разсъжденията на всеки един от нас. Докато БВП на ЕС и САЩ е минус 10 и минус 15 %. Затова поставихме въпроса и се разгледа за фискалните правила как ще текат в следващите месеци“, обясни той.

На съвета са обсъдени и ваксините, а Борисов е благодарил на Фон дер Лайен, че ЕК е задействала агенциите по лекарствата. "Това е огромен труд, който извърши Урсула", каза Борисов."Приготвили сме фризерите за съхраняването на ваксините и ще имаме логистиката, включително преди Нова година", обясни министър-председателят.

Публикувахте от Boyko Borissov в Петък, 11 декември 2020 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега