Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Въпреки пандемията инвестициите в България се увеличават

Борисов: Въпреки пандемията инвестициите в България се увеличават

До края на година ще построим и интерконектора с Гърция, с което ще се даде възможност за доставки на втечнен газ от цял свят“, изтъкна премиерът Бойко Борисов.

„Въпреки пандемията инвестициите в България не само ненамаляват, но и се увеличават. Имаме много добре квалифицирани работници,разполагаме с магистрална, жп, енергийна инфраструктура, у нас е и най-нискиятданък в Европа. Цялата тази стабилност води до повишаване на Брутния вътрешенпродукт, а оттам и на доходите на хората във всички сектори.“ Това заявиминистър-председателят Бойко Борисов, който огледа на място напредъка поизграждането на довеждащия газопровод до Панагюрище и Пирдоп. 

 Проектът е от ключово значение за региона, защото отнего ще се възползват както големи индустриални потребители, така и обекти катодетски градини, училища, други институции и битови клиенти в района. „Тозигазопровод не го правим само за заводите, но и за хората. До края на година щепостроим и интерконектора с Гърция, с което ще се даде възможност за доставкина втечнен газ от цял свят“, изтъкна премиерът Бойко Борисов. 

 В близост до разширението на газопреносната мрежа доПирдоп се намира завод от групата на „Аурубис“. Компанията е един отнай-екологосъобразните производители на мед в света. 

 У нас „Аурубис България“ е най-големият данъкоплатец иима структуроопределяща роля за икономиката ни с 870 преки работни места и 2500непреки. Компанията има ключов принос за БВП на страната ни чрез износ, внос,осигуряване на бизнес за редица български компании по веригата на доставки иподдръжка. „Компанията инвестира милиарди, разкри хиляди работни места е иизключително ангажирана с опазването на околната среда, тъй като е внедриланови ефективни и щадящи технологии“, отбеляза министър-председателят Борисов. „АурубисБългария“ е инвестирала у нас над 600 млн. евро в периода 1998-2018 г., а нови132 млн. евро са за периода 2019-2022 г. 

 Довеждащият газопровод, който е разширение нанационалната газопреносна мрежа до Панагюрище и Пирдоп, е с проектна дължина61,5 км и с капацитет 30 000 м3/h. Освен линейната част на газопровода епредвидено да бъдат изградени и 2 автоматични газорегулиращи станции – едната вблизост до Панагюрище, а другата – до Златица. С изграждането на новия довеждащгазопровод ще бъдат създадени условия и предпоставки за газоснабдяване напромишлени консуматори, обществено-административни потребители в района, забитово газоснабдяване на общините Панагюрище, Пирдоп, Златица, Лесичово и др.,както и потенциална възможност за газифициране на общините Стрелча, Мирково,Чавдар и Челопеч. 

 По-късно премиерът Бойко Борисов посети завода на „Аурубис“ в Пирдоп,където разгледа модернизираното производство. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега