Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 408 млн. лв. от ПВУ вече са достъпни за саниране на обществени сгради във всички общини

Над 408 млн. лв. от ПВУ вече са достъпни за саниране на обществени сгради във всички общини

Крайният срок за кандидатстване по процедурата е 28.04.2023 г.

Над 408 млн. лв. от  Плана за възстановяване и устойчивост вече са достъпни за саниране на обществени сгради във всички 265 общини на страната. Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира набирането на предложения за изпълнение на инвестиции по процедурата чрез подбор „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на  публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“. В сайта на ведомството са публикувани Насоките и документацията за кандидатстване. Очаква се с наличното финансиране да бъдат обновени повече от 600 обекта- административни сгради, сгради за култура и изкуство и сгради за спорт, държавна или общинска собственост. Ресурсът е предварително разпределен, като общините са групирани в три групи, според големината. Допустими кандидати за предоставяне на средства по процедурата могат да бъдат общински и областни администрации, както и министерства или друг публичен орган, собственик на съответната публична сграда (централни и териториални администрации).

Крайният срок за кандидатстване по процедурата е 28.04.2023 г.  

Конкретните цели на процедурата са подобряване на енергийните характеристики на държавни и общински сгради, които трябва да достигнат клас на енергопотребление „В“ след прилагане на енергоспестяващи  мерки при публични сгради с изключение на сгради - културни ценности,  включени в обхвата на Закона за културното наследство. Изискване на Насоките за кандидатстване е всяка сграда да постигне минимум 30% спестяване на първична енергия.

Бюджетът на програмата е разпределен по видове сгради, като най-голям процент от него (70%) е предвиден за  административни сгради, а по 15% са средствата за сгради за обществено обслужване в областта на културата и изкуството и тези за спорт. Недопустими са спортни и детски площадки, физкултурни салони, училищна спортна база и хижи.

Подаването на ПИИ по настоящата процедура се осъществява изцяло по електронен път, чрез попълване на електронен формуляр за кандидатстване и подаване на придружителните документи чрез Информационната система за МВУ, чрез модула „Е-кандидатстване“ на следния интернет адрес.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега