Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас отбеляза 143 години от Освобождението си /Снимки + видео/

Бургас отбеляза 143 години от Освобождението си /Снимки + видео/

Тържествата започнаха в 11 часа на площад „Атанас Сиреков“ с ритуал по издигане на флаговете на България, Европейския съюз и Община Бургас. След края на церемонията бе отслужен молебен от бургаското православно духовенство.

Десетки бургазлии отбелязаха 143 години от Освобождението на града. Тържествата започнаха в 11 часа на площад „Атанас Сиреков“ с ритуал по издигане на флаговете на България, Европейския съюз и Община Бургас. След края на церемонията бе отслужен молебен от бургаското православно духовенство.


 
Бургас отбелязва 143 години от Освобождението си

Бургас отбелязва 143 години от Освобождението си от османско иго. Тържествата започнаха в 11:00 часа на площад „Атанас Сиреков“ с ритуал по издигане на флаговете на България, Европейския съюз и Община Бургас.

Публикувахте от PoligrafF.net в Събота, 6 февруари 2021 г.
 

На мястото, където са били посрещнати преди 143 години, днес Паметник на руските освободители, бяха отдадени военни почести по повод светлата годишнина. Венци и цветя в знак на признателност бяха поднесени от кмета Димитър Николов, зам.-кмета Диана Саватева, почетния консул на Русия в Бургас Тонко Фотев, народни представители, граждани. Паметта на освободителите беше почетена с поднасяне на цветя и пред  Паметната плоча на ген. А. М. Лермонтов на ул. „Лермонтов“ №15 и при Паметника на руския лазарет в Морската градина.


Бургас отбелязва 143 години от Освобождението си - част 2

След ритуала на площад "Атанас Сиреков", бургазлии почетоха паметта на освободителите си с поднасяне на цветя пред Паметника на руските освободители.

Публикувахте от PoligrafF.net в Събота, 6 февруари 2021 г.
 


"Дано по-скоро Бургас възвърне предишната си форма. Състоянието в момента, в условия на пандемия, не е празнично. Дано избегнем трета вълна и запазим града максимално здрав, това е в момента най-важното", посочи кметът Николов и честити празника на бургазлии, като изказа благодарност към съгражданите си за спазването на мерките. За съжаление обаче, градоначалникът посочи, че кривата с новозаразените в областта се покачва в последните два дни.   

Още снимки може да намерите на нашата фейсбук страница - ТУК!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега