Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас ще отбележи Международния ден на миграцията на птиците

Бургас ще отбележи Международния ден на миграцията на птиците

"Празникът" е тази събота - 10 октомври.

На 10 октомври /събота/ се отбелязва Международния ден на миграцията на птиците. По този повод екипи на Българска фондация Биоразнообразие и Българско дружество за защита на птиците организират инициативи на две от най-интересните и интензивни точки за наблюдение на птици в града:
- на укритието за птици на Атанасовско езеро /Пътеката на саблеклюна - на изхода за кв. Сарафово, до бензиностанция Лукойл/, 10:00-12:00 часа;
- в Природозащитен център „Пода“ на Мандренското езеро /вляво от пътя за кв. Крайморие/, 09:00-17:00 часа.

"В момента езерата са особено интересни и пълни с различни видове птици, защото летните обитатели все още са тук, вече пристигат и зимните гости, а над езерата тече с пълна сила есенната миграция на птиците. Сега може да се видят къдроглави и розови пеликани, лопатарки, чапли, различни дъждосвирци, земеродно рибарче, ням лебед и много видове патици, а в небето се вият ятата на мишелови и осояди, малки и големи кресливи орли, кани и черни щъркели", коментират от БФБ.

Бургас е уникално място за всеки любител на природата и птиците. Той е единственият град не само в България, но и в Европа, в рамките на който има природен резерват и толкова много птици. Трите големи езера, обградили Бургас, са се превърнали в красив дом и място за почивка на едни от най-забележителните видове птици, които ежегодно привличат тук местните жители и гостите на града. Това се дължи и на втория по големина миграционен път „Via Pontica”, преминаващ по цялото крайбрежие.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега