Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски кукери ще играят благотворително в помощ на малкия Стефан тази неделя

Бургаски кукери ще играят благотворително в помощ на малкия Стефан тази неделя

Тази година кукерите ще играят за благотворителната кампания в помощ на малкия Стефан, който след катастрофа получава тежка травма на гръбначния стълб, вследствие на което губи чувствителност и движение от гърдите надолу.

Традиционните кукерски игри отново ще покажат богатството на българските обичаи тази седмица в комплекс “Меден рудник”. Празникът ще се проведе тази неделя, 19 февруари. Негови организатори са местната група “Козият рог”. Маршрутът им ще започне точно в 8 часа от ул. "Въстаническа" 45 и ще приключи на поляната срещу хлебозавода,  съобщиха за "PoligrafF" организаторите.

Първият обреден момент в кукерския обичай е обхождането на домовете с пожелания за здраве, плодородие и благополучие. Вторият основен момент е обредното заораване и засяване, където централна фигура е царят на кукерите. Тук се избира и цар за следващата година.Според народните вярвания чрез специални магически танци и страшни маски кукерите прогонват злите духове и орисници, за да има богата реколта през годината. Във всеки дом кукерите изпълняват различни битови и комични сценки. 

Тази година кукерите ще играят за благотворителната кампания в помощ на малкия Стефан, който след катастрофа получава тежка травма на гръбначния стълб, вследствие на което губи чувствителност и движение от гърдите надолу. Направени са консултации с лекари-специалисти, както в България, така и в чужбина. На този етап шансът за възстановяване на Стефан е само и единствено в интензивна и ежедневна рехабилитация в специализирана клиника. 

Подходящи лечебни заведения, които разполагат със специалисти и необходимата апаратура за извършване на процедурите, има в Германия, Словакия и Израел. Семейството на Стефчо все още очакват оферти от Германия и Израел. Офертата от страна на клиниката в Словакия за една сесия (12 дни) е за 13 000 лева, без да включва транспортни разходи. На Стефан ще са му необходими серия от подобни сесии ежегодно, за да има смисъл и резултат лечението му.Вече са поръчани специални протези за крачетата, които да държат ставите изправени и да се избегнат контрактури и усложнения, които са на стойност 1300 лв. Необходимо е да се поръчат още два вида протези, с които той да може да бъде изправян поетапно, които възлизат на стойност над 30 000 лв.

Тъй като Стефчо ще бъде първокласник през септември, ще трябва да се закупи и специален стабилизиращ стол, за да може да посещава училище и пребиваването му там да бъде безопасно за неговото състояние. Позициониращите столове са на стойност между 2 000 и 4 000 лв.Това са само част от разходите, които ни предстоят и които са ни известни на първо време. За да има шанс да постигнем резултат, това ще бъде свързано с почти непрекъснат поток от финансови средства, с които не разполагаме и които дори няма как да предвидим на този етап.Нека се обединим и помогнем на малкия Стефчо отново да проходи и да сбъдне мечтите си.Семейството на Стефчо не е в състояние да поема финансовата тежест свързана с разходите за лечението му. 

Може да помогнете на Стефчо да проходи като дарите сума и по следната дарителска сметка:

IBAN: BG54BPBI81704076504801
BIC: BPBIBGSF
Титуляр: Ивелина Димитрова Златарова
За лечението на Стефан
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега