Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Цацаров иска имунитета на Волен, атакистът пък завежда дело за клевета

Цацаров иска имунитета на Волен, атакистът пък завежда дело за клевета

Главният прокурор на Република България Сотир Цацаров внесе в Народно събрание искане за снемане на имунитета на Волен Сидеров. Целта е да може да се потърси отговорност от него по обвинения за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице. От своя страна, Сидеров заяви, че обвиненията са клевета.

Главният прокурорна Република България Сотир Цацаров внесе в Народно събрание искане заснемане на имунитета на Волен Сидеров. Целта е да може да се потърси отговорност от него по обвинения захулиганство и причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице. От своястрана, Сидеров заяви, че обвиненията са клевета. Искането е логичнопродължение на разразилия се миналата седмица скандал, свързан с лидера на ПП„Атака“.

Припомняме ви, че късновечерта на 6-ти януари, Волен Сидеров и депутати от партията му станахаучастници в скандално спречкване на летище Варна. В рамките на една и същавечер, свидетели потвърждават, че Сидеров е отправял заплахи и обиди по адресна културно аташе на френското посолство. По думите на очевидци млад мъж сеопитал да се застъпи за дамата, наричайки Сидеров „простак“.

В резултат натова, лидерът на Атака и придружителите му го нападнали. След побоя,групичката изхвърлила момчето от автобуса.В официалнатапозиция на френското посолство се казва: "Този гражданин е отправил грубиупреци към него, свързани с националността му, и е използвал депутатските сиправа за да изиска проверка на документите за самоличност на дипломатическияслужител, при положение че, небидейки полицай, той няма такива правомощия.“ Вдопълнение е посочено, че „Посолството на Франция очаква извинения от тозигражданин“.

По-късно стана ясно, чеот спречкването има още един пострадал – служител на Гранична полиция. Говорителятна главния прокурор - Румяна Арнаудова потвърди, че униформеният е бил удрян вглавата, докато се опитвал да овладее ситуацията. "Има показания, че ВоленСидеров е нанесъл удар", категорична е Арнаудова. Иззети са видеозаписитеот мястото на инцидента, разпитани са и 22-ма свидетели. Назначени са и съдебниекспертизи.От своя страна, Сидеровзаяви, че обвиненията в побой са клевета.

"Едно лице тръгна да ме обижда,наричаше ме простак, боклук. Вие как ще постъпите, ако някой ви обижда? Вместополицаите да ми съдействат, те употребиха груба сила срещу мен и депутатите от"Атака", обясни тойверсията си за скандала на летището във Варна. След това добави: „Сидеров не е бил полицай и ще съдя всички, които санаписали това".

Съобразно чл. 70,ал. 1 от Конституцията на Република България и чл.132 във вр. с чл. 42, ал.1 отПравилника за организацията и дейността на 42-то Народното събрание (ПОДНС),когато парламентът не заседава, искането за снемане на имунитета на народенпредставител се отправя към председателя на Народното събрание.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега