Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Четири ало-измами бяха регистрирани в Бургас за ден

Четири ало-измами бяха регистрирани в Бургас за ден

Четири ало-измами бяха регистрирани в Бургас за ден, информират от ОДМВР - Бургас. Общата сума, която четирима бургаски пенсионери дадоха на измамници в сряда, възлиза на повече от 16 000 лева.

Четири ало-измами бяха регистрирани в Бургас за ден, информират от ОДМВР - Бургас. Общата сума, която четирима бургаски пенсионери дадоха на измамници в сряда, възлиза на повече от 16 000 лева.

Първият случай е регистриран около 11:30 часа в 5-то РПУ. Жертвата е 74-годишен бургазлия и съпругата му. Те хвърлили през терасата сумата от 5 000 лева, която трябвало да послужи за лечение на близък, болен от свински грип.

Малко по-късно, около 13:30 във 2-ро РПУ постъпва сигнал от 68-годишна жена, която била измамена от тарикатите два пъти. Първоначално хвърлила през терасата 6 000 лева, след като непознат мъж й позвънил и обяснил, че неин близък е пострадал при катастрофа. По-късно бургазлийката получила и второ обаждане, този път от мъж, представил се за полицай.

Мнимото ченге я убедило да "съдейства на органите на реда в борбата с телефонните измами". Пенсионерката изтеглилаот банката всички си пари и ги хвърлила през терасата на дома си, разчитайки наобещанието на непознатия мъж, че същите ще й бъдат върнати с прокурорскоразпореждане.

Около 22 часа снощи е получено съобщение и от 75-годишна жена, живееща на ул. "Иван Богоров". Тя обяснила, че е дала 3 300 лева на непознат, след като получила обаждане от мъж, представил се за неин близък. Гласът в телефонната слушалка я помолил за пари, за да освободи изпратена от чужбина колетна пратка.

81-годишна бургазлийка от ж.к. "Славейков" пък се оплакала, че е станала жертва на класическата схема с "пострадал при трудова злополука близък". За лечението му жената дала сумата от 1 000 лева, 500 долара, четири златни пръстена и златна монета, които хвърлила през терасата на дома си на непознат мъж.

След обаждането за злополуката, женатаполучила второ обаждане от мъж, представил се за полицай, който я уговорил дасъдейства на органите на реда с цел задържане на извършителите на телефоннитеизмами. Пенсионерката събрала всички налични в дома си пари и ценни вещи и гихвърлила през терасата, разчитайки на обещанието на мнимия полицай, че същитеще й бъдат върнати с прокурорско разпореждане.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега