Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Четирима пенсионери станаха жертви на измамници

Четирима пенсионери станаха жертви на измамници

79-годишна карнобатлийка даде 70 лева на мним инспектор от Социални грижи, бургазлийка плати 5 900 лева за "операция на близък", 82-годишен пенсионер даде 1 000 лева за "спешно лечение", а 84-годишна бургазлийка предаде 2 500 лева за "изгодна сделка с климатици".

Четирима души влязоха в списъка на жертвите на телефонни измами, съобщават от ОДМВР Бургас. 79-годишна карнобатлийка даде 70 лева на мним инспектор от Социални грижи, бургазлийка плати 5 900 лева за "операция на близък", 82-годишен пенсионер даде 1 000 лева за "спешно лечение", а 84-годишна бургазлийка предаде 2 500 лева за "изгодна сделка с климатици".

Възрастната карнобатлийка била посетена от мнимия социален инспектор в дома й. Непознатият й обещал увеличение на пенсията. За целта жената трябвало да му предостави всички налични в домапари и тя му дала сумата от 70 лева.

Мъжът ги взел и под предлог, че ще гиксерокопира, излязъл от домя на пенсионерката. Тя изчакала известен период отвреме, след което констатирала, че е измамена и алармирала полицейскитеслужители.

69-годишна бургазлийка се подлъга в схемата с "възникнал токов удар". Непознат й телефонирал и й обяснил, че е пострадал неин близък роднина, за чието лечение в София с поставянена златни пирони била необходима крупна парична сума. Първоначално жената дала 5 000 лева на непознат мъж, посетил я у дома й. 40 минути по-късно хвърлила през терасата нова сумав размер на 900 лв. на същия човек.

Бургаски пенсионер пък бе измамен по подобен сюжет. Непознат му се обадил и обяснил, че негов роднина е пострадал при взрив. За лечението му трябвало да се заплати сумата от 1 000 лева, които възрастният мъж хвърлил през терасата на апартамента си на непознат мъж.

В четвъртък вечерта полицията получила още един сигнал от 84-годишна бургазлийка. Тя пък дала 2 500 лева като "капаро за климатици". Изгодната сделка била реализирана от близък роднина. Жената дала парите на непознат мъж, но скоро след това открила, че е измамена.

Работата по случаите продължава.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега