Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Четвърт от избирателите гласували с преференция

Четвърт от избирателите гласували с преференция

Една четвърт от българските избиратели са гласували, възползвайки се от възможността да посочат кандидат от листата на съответната партия или коалиция като свой фаворит, сочат последните данни, изнесени от ЦИК. Това може би ще създаде разместване в листите на някои от партиите и коалициите, класирали се за Европарламента, посочи в ефира на bTV говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Една четвърт от българските избиратели са гласували, възползвайки се от възможността да посочат кандидат от листата на съответната партия или коалиция като свой фаворит, сочат последните данни, изнесени от ЦИК. Това може би ще създаде разместване в листите на някои от партиите и коалициите, класирали се за Европарламента, посочи в ефира на bTV говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Засега точна статистика няма, тъй като не са обработени всички протоколи от Районните избирателни комисии, посочва в-к "Труд". По думите на Андреев се очакват разпечатките от още четири РИК, преди да може да се състави крайна картина на изборните резултати. При всички случаи обаче, говорителят на ЦИК подчерта, че експерименталното въвеждане на преференциалния вот е успешно.

„От близо 2 239 000 избиратели, около 580 000 избиратели гласували преференциално – възползвали са се от възможността по закон”, подчерта говорителят на ЦИК. Днес комисията трябва да обяви официално иманата на 17-тимата евродепутати, които ще представляват България в Европейския парламент в Брюксел през следващите пет години.

Най-голяма е интригата в листата на БСП, след като се оказа, че 28-годишният Момчил Неков, номер 15 в листата, измества председателя на левицата Сергей Станишев от водаческото място по силата на преференциалния вот на хиляди избиратели, зачеркнали номер 15 и в квадратчето, и в кръгчето.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега