Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Депутатът Валентин Касабов загуби битката с COVID-19

Депутатът Валентин Касабов загуби битката с COVID-19

Светла му памет!

Депутатът от ПГ на Обединените патриоти Валентин Касабов загуби битката с COVID-19.

Народният представител е издъхнал около месец след като стана ясно, че е един от депутатите, заразени с новия коронавирус. Новината за кончината му бе съобщена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева  в началото на днешното пленарно заседание, предава "Дарик".

Касабов бе народен представител в последните две Народни събрания. Той бе съучредител на партията НФСБ. Преди да влезе в Парламента той бе и общински съветник в Бургас.

Светла му памет!

Екипът на "PoligrafF" изказва своите съболезнования на семейството и близките на г-н Касабов.


Валентин Касабов е от ярките и изявени личности на Бургас. Роден е на 6 февруари 1958 година. Потомък е на знатни българи. По майчина линия е правнук на поп Стамат Стаматов от Малко Търново, който е комитетски ковчежник на Васил Левски.

Дядото на Валентин Касабов е легендарният полковник Добри Касабов, който записва името в историята си като прави легендарния пробив в Унгарските Алпи през зимата на 1945 година срещу частите на ген. Джордж Патън. Носител е на пълководнически орден за храброст "Св. Александър Невски".

Валентин Касабов работи от 1987 година като журналист за регионални и национални медии. През 1990 година в Бургас основава първия опозиционен вестник "Бряг", в който е главен редактор.

Журналистическата му кариера продължава като зам.-главен редактор на най-големия всекидневник в региона "Черно море юг" за периода 1993 - 1997 г.

След това продължава работата си като телевизионен водещ и автор на публицистичното предаване "Паралакс" в ТВ СКАТ.

В зората на демократичните промени Касабов е сред основателите на първото опозиционно движение в Бургас - Клуб "19 ноември", което става ядрото на бъдещата структура на СДС в града през 1989 година. През 1999 г. става основател на първата структура на Движение "Гергьовден" в Бургас.

Валентин Касабов е избиран за общински съветник в Бургас през три мандата: 1999 - 2003 г., 2007 - 2011 г. и 2011 - 2015 г.

Народен представител е в 43-то и 44-то Народно събрание.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега