Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес официално представят проектът за реконструкция на НХК

Днес официално представят проектът за реконструкция на НХК

Днес официално ще бъде представен проектът - победител за реконструкция на НХК пред широката общественост. Бургазлии ще имат възможността да се запознаят от близо с класирания на първо място проект за обновление на сградата на Дома на нефтохимика. На обсъждането се канят всички заинтересовани жители, за да направят своите забележки и предложения. Дискусията ще стартира в 17 ч.

Днес официално ще бъде представен проектът - победител за реконструкция на НХК пред широката общественост. Бургазлии ще имат възможността да се запознаят от близо с класирания на първо място проект за обновление на сградата на Дома на нефтохимика. На обсъждането се канят всички заинтересовани жители, за да направят своите забележки и предложения. Дискусията ще стартира в 17 ч.

Припомняме ви, че победител в конкурса е идейният проект на младия бургаски колектив на архитектурно студио "МОТО" ООД с ръководител арх. Десислава Стоянова. С преустройството на сградата се цели пълно преосмисляне и зониране на вътрешните пространства и осъвременяване на функционалността на помещенията. В сградата ще се осигури и по-добра достъпност до обектите, помещаващи се в нея.

Като неразделна част от инициативата е цялостната реконструкция на прилежащите терени при съобразяване с предвижданията за пешеходните зони и създаване на достъпна среда до сградата. Ще бъде създаден съвременен архитектурно-художествен образ на сградата, обогатяване на дейностите и прилагане на мерки за енергийна, и ресурсна ефективност. Сградата следва да осигурява възможности за реализиране на широк спектър от дейности: театрална, музикална, концертна, художествена самодейност, лекционна, кръжочна и др.

Обществени обсъждания на идейни концепции за изготвяне на "Интегрирани проекти за осигуряване на балансирана градска среда" в комплексите "Меден рудник", в ЦГЧ и "Възраждане" ще се проведат на 8 юли /вторник/, съответно в от 11.30 часа в спортна зала "Никола Станчев" и от 16.30 часа в зала "Георги Баев" на Културен център "Морско казино".

Целите на проектите са да се постигне повишаване привлекателността на града и качеството, и комфорта на обитаване. Дейностите включват обновяване на междублокови и пешеходни пространства, зелени площи и обслужващи улици, прилагане на мерки за подобряване достъпността в градската среда и енергоефективни решения за уличното осветление, управление на отпадъци  в зона "Б" на ж. к. "Меден рудник", в ЦГЧ и в ж. .к. "Възраждане".

Проектите се реализират "В подкрепа на инвестиционната програма на Община Бургас за 2014- 2020 г.", съгласно договор за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/5-02/2012/029 по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега