Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес отбелязваме Световния ден за възпоменание на жертвите на пътя

Днес отбелязваме Световния ден за възпоменание на жертвите на пътя

Тази година мотото на организаторите е „Помним! Подкрепяме! Действаме!“

Днес отбелязваме Световния ден за възпоменаване на жертвите при пътно-транспортни произшествия. С резолюция на Асамблеята на ООН от 2005 г. денят е обявен да се отбелязва всяка трета неделя на ноември. Представители на Министерството на вътрешните работи присъстваха на заупокойни молитви в памет на жертвите на пътни инциденти в храмове в цялата страна. Тази година мотото на организаторите е „Помним! Подкрепяме! Действаме!“

Вицепремиерът по вътрешен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и главният секретар на МВР Петър Тодоров бяха на служба в пловдивския митрополитски храм "Света Марина". Вътрешният министър коментира, че за последните месеци има намаление на броя на тежките катастрофи със загинали. По думите му се предвиждат и други мерки за намаляване на пътния травматизъм като нови автомобили с последно поколение камери за пътните полицаи и законови промени. 

"Новите камери ще могат да снимат на 360 градуса и да измерват скоростта във всички посоки. Предложили сме законодателни изменения. Целият този комплекс мерки ще даде по-сериозно отражение на ситуацията по пътищата“ – каза министър Иван Демерджиев. В София в храм-паметника „Св. Ал. Невски“ заупокойна молитва бе отслужена от мелнишкия епископ Герасим. На нея присъстваха зам.-министърът на вътрешното министерство Моника Димитрова-Бийчър и пътни полицаи от ГДНП и СДВР, както и представители на БЧК.

Днес се смълчаваме пред паметта на жертвите, загинали при пътнотранспортни произшествия, но още с първия си ден на встъпване, служебното правителство набеляза мерки, които дават резултат, правят се анализи, концепции, дори и в дългосрочен план, за да се намерят най-ефективните решения, каза зам.-министърът.

По инициатива на ръководството на МВР, освен службите в храмовете, в 12 часа днес полицейски автомобили с включени сигнални светлини бяха позиционирани пред пешеходни зони. В Плевен инициативата бе подкрепена от зам.-министър Венцислав Катинов, който заедно с директора на ОДМВР-Пленен ст. комисар Веселин Вътов и служители застанаха пред входа на дирекцията до автомобилите на пътните полицаи.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега