Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Домашен арест за хулигана от АМ "Тракия"

Домашен арест за хулигана от АМ "Тракия"

Районен съд – Карнобат в свое заседание от 04.08.2016 г. определи мярка за неотклонение „Домашен арест” на Ангел Радичев от гр.Карнобат. Досъдебното производство е образувано на 02.08. 2016 г. по реда на чл. 212, ал. 2 от НПК срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК, за това, че на 02.08.2016г. около 13.00 часа на магистрален път София-Бургас, непосредствено след отбивката за гр.Карнобат, неизвестен извършител извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, а именно псувал Р. В., удрял автобуса, който В. управлява с пътници и отправял заплахи срещу шофьора престъпление по чл. 325,ал.1 НК.

Районен съд – Карнобат в свое заседание от04.08.2016 г. определи мярка занеотклонение „Домашен арест” на Ангел Радичев от гр.Карнобат. Досъдебното производство е образувано на 02.08. 2016г. по реда на чл. 212, ал. 2 от НПК срещу неизвестен извършител за престъплениепо чл. 325, ал. 1 от НК, за това, че на 02.08.2016г. около 13.00 часа намагистрален път София-Бургас, непосредствено след отбивката загр.Карнобат, неизвестен извършител извършил непристойни действия грубонарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, аименно псувал Р. В., удрялавтобуса, който В. управлява с пътници и отправял заплахи срещу шофьора престъпление по чл. 325,ал.1 НК.     

В хода на разследването в качеството на обвиняем епривлечен Ангел Радичев за извършено престъпление по чл. 325,ал.2, предл. III,вр. ал.1 НК.Отпредставената справка от ОД на МВР Бургас е  установено, че  лицето иманяколко криминални регистрации, три от които за хулиганство. Обвиняемияткъм настоящия момент не е осъждан и е с чисто съдебно минало.При така установените от фактическа страна обстоятелства, съдът е приел че саналице предпоставките, предвидени в чл. 63 ал.1 и ал. 2 отНПК.    

Карнобатският районен съд не е споделил направенотоот защитника възражение, че деянието следва да се квалифицира като такова почл. 325,ал.1 НК,наказуемо с лишаване от свобода до две години, тъй като действията на обв. Радичев се отличават с изключителнадързост, предвид факта, че деяниято е съществено през светлата част на деня наавтомагистрала по време на летния сезон, който се отличава с интензивен трафик и пред множество хора.  

При коетосъдът е приел, че е налице обосновано отдоказателствата по делото предположение, че обвиняемият е извършилпрестъплението, за което е обвинен.По отношениена другата предпоствака  – наличие на реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, ако не бъде задържан под стража, съдът е съобразил,че обв. Радичев не е осъждан, трудово ангажиран, имапостоянно жилище, повдигнатото обвинение не касае извършване на тежко умишленопрестъпление по смисъла на чл. 93, т.7 НК -обстоятелства, които водят до извода, че опасността да се укрие не е налице.

Съдът обаче епреценил, че обвиняемият е личност със занижен самоконтрол и склонен даразрешава възникналите житейски ситуации по начин незачитащ обществения ред иправата на останалите граждани, което води до извода, че спрямо него следва дабъде взета мярка за неотклонение, свързана с ограничаване свободата напридвижване, каквато се явява мярката за неотклонение „домашен арест“.                                                                  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега