Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Домашен социален патронаж - Бургас ще работи при нова организация на работата

Домашен социален патронаж - Бургас ще работи при нова организация на работата

Кметът Димитър Николов и общинската администрация публикуваха и съвети за възрастните хора, потребители на услугата, които се оказаха обект на измамници.

Домашен социален патронаж - Бургас ще работи при нова организация на работата, информират от Общината. Във връзка с наложеното извънредно положение, ДСП ще въведе нови услуги, свързани с посещения по домовете и осъществяване на спешни изследвания.

Кметът Димитър Николов и общинската администрация публикуваха и съвети за възрастните хора, потребители на услугата, които се оказаха обект на измамници.

Ето и как ще функционира ДСП в Бургас:

1. Доставка на храна ще се извършва до всички 850 потребители на услугата, без промяна на графика и менюто. Служителите на ДСП ще бъдат обезопасени с маски, а съдовете, в които се предоставя храната, щателно дезинфектирани.

2. Администрацията на ДСП на ул."И. Богоров"№20 ще работи на две гишета при строг режим на достъп. Препоръчваме месечните такси да се заплащат по банков път след предварително уточнение на сумата на телефон 056/83-20-67 по следната банкова сметка: IBAN: BG75SOMB91303124075000, а информация за предоставяните услуги в ДСП, както и желание за корекции в предоставянето на услугата, да се получава на тел. 056/813 463.

3. Специалистите от патронажната грижа - медицински сестри, санитари, рехабилитатори, домашни санитари и психолози, ще продължат да работят с потребителите, като се прецизират посещенията според нуждите на възрастните хора и с цел тяхната безопасност. Всеки от тези специалисти стриктно ще наблюдава състоянието на потребителите, с цел своевременно сезиране при наличие на здравословен проблем. Предвид епидемиологичната обстановка всеки потребител има право да откаже посещение в дома си от страна на специалиста с обаждане на тел. 056/813 463.

4. Новите услуги, които стартира ДПС, ще бъдат прецизирани по следния начин: Мобилният клиничен лаборант ще посещава потребители само при необходимост от спешни изследвания, поддръжката на жилищата с леки ремонти също ще се прецизира и осъществява само при спешна необходимост.

5. Тежката ситуация, в която сме поставени, се отразява на психическото състояние, особено при възрастните хора. Тревожността им е завишена, поради което ДСП предлага психологическа подкрепа по телефона, или на място на адреса на потребителя при нужда.

‼️ВАЖНИ СЪВЕТИ КЪМ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА УСЛУГАТА‼️

1. Не се доверявайте на хора, които се представят за общински служители, които искат да обеззаразят жилището Ви! Това са измамници, които се опитват да се възползват от ситуацията, за да влязат в дома Ви.

2. Домашен социален патронаж - Бургас има осигурен достатъчен ресурс от хранителни продукти, за да не се прекъсва дейността. Не е нужно да се презапасявате с хранителни продукти.

3. Знаем, че всички вие искате да съберете децата и внуците си по определени поводи, но в този момент това е опасно най - вече за вас! Чуйте ги по телефона, а празненствата оставете за по-късен период. Пазете както Вас, децата си, така и специалистите на патронажната грижа, които са ежедневно с Вас.

4. Проветрявайте домовете си често, пийте повече течности, пийте витамини и наблюдавайте състоянието си. При нужда потърсете личен лекар, близък или служител на ДСП.

☎️ При всякакви въпроси, свързани с оказване на помощ и подкрепа на възрастните хора може да се обръщате на тел. 0879 / 65 66 60

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега