Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дончев: Който и каквито политически сметки да прави, нека да пази страната ни

Дончев: Който и каквито политически сметки да прави, нека да пази страната ни

Днес Радев поиска цялата власт, защото конституционната процедура следва служебно правителство без парламент, но напомням, че това правителството е единствена възможна конструкция, която може да се сглоби в този парламент.

„Искам да призова политиците за малко повече мъдрост". Това заяви по време на извънреден брифинг вицепремиерът Томислав Дончев и допълни, че бурните емоции се разпалват лесно. „Благодаря на всички български граждани, които протестират, без да нарушават обществения ред. Специална благодарност към полицаите, които са подложени на огромно напрежение. Вероятно очаквате след включването на г-н президента огледална реакция. Няма да има такава. Няма да кажа, че правителството иска оставката на президента. Това би довело до тежка институционална криза. Българският президент има повече от година до края на мандата си и аз държа той да го изкара, въпреки всичко. Не очаквайте от мен и да хуля президентската институция.", каза още Дончев. 

„Днес Радев поиска цялата власт, защото конституционната процедура следва служебно правителство без парламент, но напомням, че това правителството е единствена възможна конструкция, която може да се сглоби в този парламент“, допълни вицепремиерът. И напомни, че „МС не е на Бойко Борисов, президенството не е на Румен Радев, а българската полиция не е на Младен Маринов. Те са на България". 

Искам да призова всички да пазим държавата, защото нямаме друга. Който и каквито политически сметки да прави, нека да пази страната ни", коментира Дончев. 

Деница Сачева добави, че в момента всички се борим с тежка пандемия и с икономически последици, които са непредвидими.„Мислим за това какво ще направим с българската зима, а досега не чуваме нито една визия за това какво следва, след като подбуждаме тези метежи. Човек, който подбужда тези метежи трябва да знае докъде води това, политическият експеризъм на Радев е опасен за държавата“, заяви тя.

По думите ѝ трябва да се възстанови разговорът между институциите, защото това, което се случва в момента тревожи всички.„Ако на някой демокрацията не му е по мярка, да има доблестта да излезе и да каже това. Това правителство е законно избрано и в този смисъл призиви за метежи как трябва да бъдат изметени хората от правителство, как трябва да бъдат арестувани, ни напомнят за друго време“, коментира още Сачева.

От своя страна министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че 30 години омраза и конфронтация стигат. "Не съм вярвал, че ще ми се наложи да коментирам изказвания на президента, който уважавам, но се налага. Институциите воюват, вместо да си подадат ръка. Да започнем от онази случка, която разгневи народа – тази в „Росенец”, когато едни гардове на НСО по брутален и незаконен начин възпрепятстваха хора, които правят политически пиар. Този имот е продаден по времето на Иван Костов, а  по времето на Орешарски е оформен. Сега привържениците на тези партии казват „Защо не правите нищо?”. Няма как да изпълня разпореждания на НСО, които противоречат на Конституцията. Тези, които хвърлиха българското знаме на земята, трябва да бъдат наказани”, коментира Каракачанов и посочи, че едиственият изход от създалата се ситуация е диалогът.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега