Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дончев: Вариант е и оставка в края на септември

Дончев: Вариант е и оставка в края на септември

Той отрече да се готви за премиерския стол.

Оставка на правителството в края на септември е сред вариантите, които се обсъждат за излизане от политическата криза. Това обяви в ефира на NOVA вицепремиерът Томислав Дончев. Този вариант се анализира в последните няколко дни. При него Народното събрание ще може да приеме всички важни закони, за да влезем подготвени есента и зимата, обясни още вицепремиерът. Междувременно, днес се провежда коалиционен съвет с участието на Бойко Борисов, Красимир Каракачанов от ВМРО и Валери Симеонов от НФСБ.

Дончев заяви твърдо, че според него "премиер, различен от лидера на партията, която е първа политическа сила, е подмяна". И отрече завъртелите се в общественото пространство информации, че именно той може да седне в премиерския стол. Вариант с отпуска на премиера пък е несериозен, смята заместникът на премиера.

"Има вариант – министър председателят подава оставка, завърта се ролетката и ако в рамките на този кабинет се сглоби друга конструкция, ще има кабинет, ако – не, няма да имаме”, поясни още Дончев, като отново каза, че ГЕРБ не се страхува от служебен кабинет и припомни, че партията му е победила опонентите си 3 пъти на избори, организирани от служебен кабинет. По отношение на тримата освободени министри, Дончев каза, че не е ставало и въпрос, че някой от тях не си е свършил добре работата.

„Куриозен е случаят с Горанов, който само седмица преди това успя да докара нещата така, че България да бъде приета в чакалнята на еврозоната. Но това е политическата цена, за да отговорим на всички упреци, че имаме зависимости”, каза Дончев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега