Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЕП реши: всички мобилни телефони да са с еднакви зарядни

ЕП реши: всички мобилни телефони да са с еднакви зарядни

Европейският парламент прие промените в директивата за радиооборудването с общо 550 гласа „за“, 12 „против“ и 8 „въздържали се“, съобщават от пресцентъра на парламента. В рамките на две години от въвеждане на промените, всички страни членки ще трябва да пренесат текста в националното си законодателство, а производителите ще трябва да се съобразят с новите правила за три години.

Европейският парламент прие промените в директивата зарадиооборудването с общо 550 гласа „за“, 12 „против“ и 8 „въздържали се“,съобщават от пресцентъра на парламента. В рамките на две години от въвеждане напромените, всички страни членки ще трябва да пренесат текста в националното сизаконодателство, а производителите ще трябва да се съобразят с новите правилаза три години.

Целта на т.нар. единно зарядно е да се намалятотпадъците, разходите, както и затрудненията за потребителите. „Това е винтерес както на потребителите, така и на околната среда. Общото зарядно устройствоще сложи край на събирането на много зарядни устройства на едно място и щенамали електронните отпадъци с 51 000 тона годишно", заяви докладчикътБарбара Вайлер (С&Д, Германия).

Законопроектът ще уравновеси пазара на радиооборудване –мобилни телефони, дистанционни за автомобилно заключване, модемни устройства задостъп до интернет. В момента пазарът е залят от прекалено голямо разнообразиеот продукти, което налага въвеждането на единен стандарт, за да бъдат избегнатиевентуални смущения в работата на електронните устройства, както и вредниреакции върху здравето на човека.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега