Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Game Jam Бургас изпраща най-добрите геймъри на конференция в Берлин

Game Jam Бургас изпраща най-добрите геймъри на конференция в Берлин

Форумът за компютърни и настолни игри ще продължи от 20 до 22 януари, като домакин ще бъде Експоцентър "Флора".

Този петък в Бургас стартира третото регионално издание на международната инициатива Global Game Jam. Форумът за компютърни и настолни игри ще продължи от 20 до 22 януари, като домакин ще бъде Експоцентър "Флора".

Макар събитието да няма състезателен характер, награди за участниците ще има. А големият приз е осигурен в партньорство с международната организация за стипендии в областта на създаването на игри - Indie Prize (indieprize.org). Двама от участниците на Burgas Game Jam ще спечелят билети за една от най-големите конференции за разработка на независими (indie) игри в света - Casual Connect от 7-9 февруари в Берлин, информират от Общината.

Burgas Game Jam 3 ще започне на 20 януари в 14:00 часа, със сесия открити лекции и уъркшопи. В 18 часа ще стане ясна и темата, по която всички отбори по света ще работят. Екипите ще имат два дни или точно 48 часа, за да представят произведението си. Всички реализирани прототипи ще бъдат споделени под Creative Commons лиценз, за да може международното геймърско общество да изпробва произведенията на бургазлии.

Няма такса за участие, не е необходимо и играчите да притежават опит в разработването на игри или професионално да се занимават с информационни технологии. Условията за участие в своеобразния маратон допускат “геймъри” с разнообразни знания и умения. Новото тази година е, че всички участници трябва да имат навършени 18 години.

Global Game Jam е най-голямата безплатна обрaзователна инициатива за правене на игри. Всяка година тя се очаква с нетърпение от хиляди геймъри в целия свят. Провежда се за девета поредна година, като през 2016 г. 36 000 участника от 93 страни създават повече от 6 800 игри - вдъхновени от общата тема "Ритуали". Тази година има повече от 600 вече регистрирани локации.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега