Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГЕРБ иска изслушване на социалния министър

ГЕРБ иска изслушване на социалния министър

Бившите управляващи с нова доза критика към кабинета "Петков"

Част от ръководството на ГЕРБ даде брифинг в партийната централа, на който коментира действията на управляващата коалиция. „Освен правителството да говори и анализира, не би било зле да свърши малко работа. Считаме, че е наше задължение да предпазим правителството от грешки в някои сфери. Дебютът е меко казано неубедителен, катастрофален“. Това коментира бившият вицепремиер и актуален зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Критика към водената пенсионна политика отправи и бившият социален министър Деница Сачева.„По времето, в което служебното правителство внесе актуализацията в Народното събрание, непрекъснато коментирахме темата за пенсиите. Казвахме, че не е работа на служебното правителство да предприема реформи в пенсионната система. Ние предупредихме, че заигравката с пенсиите ще доведе до тежки политически щети. Пенсионерите са получили по-малко средства от тези през декември и „увеличението“ реално е под 12%. Затова бихме искали да направим пълно изслушване на министъра на труда и социалната политика, който да обясни каква е политиката за изчисляване на пенсиите и как точно ще бъдат компенсирани хората, които са получили намаляване на доходите през последните месеци“, заяви тя.

Деница Сачева припомни за индексациите на пенсиите, постигнати по времето на управлението на ГЕРБ и изтъкна, че в Кодекса за социално осигуряване е отбелязано изрично, че пенсията ще се осъвременява съгласно нормативната уредба, действаща до 21 декември 2021 г., т.е. отчитайки индексациите, направени през последните 10 години.„Очевидно тази тема беше използвана предизборно - както от ПП, така и от президента Радев. Така че господин Гьоков и дори господин Радев трябва да дадат обяснение защо пенсионерите бяха ощетени“, каза още тя.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова коментира имало ли е теч на данни от регистър БУЛСТАТ.„Факт е, че имаше теч на лични данни и всички твърдения, че няма застрашени българи, са категорична лъжа. В този смисъл - хубаво е, че имаме министър на електронното управление. Хубаво е, че министър Йорданова осъзна за различни проблеми в подчинени й агенции. Но е добре да се обясни какво министър Йорданова и министър Божанов са анализирали относно теча на данни от регистъра БУЛСТАТ. В този смисъл питам - допуснато ли е изтичането на лични данни на над 300 000 българи? Вярно ли е, че Агенцията по вписванията не само ЕГН е допуснала да е видимо, но и настоящ адрес, мейли, без съгласието на упоменатите лица?", посочи тя.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега