Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Гешев: Контейнерите с отпадъци ще бъдат върнати в Италия

Гешев: Контейнерите с отпадъци ще бъдат върнати в Италия

28 от пристигналите до момента 127 контейнера с италиански боклук на пристанище Варна-запад получиха разрешение за реекспорт. Това обяви във Варна главният прокурор Иван Гешев, който лично дойде на пристанището заедно с апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров, главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, министърът на околната среда и водите Емил Димитров и директорът на ОД на МВР във Варна старши комисар Данаил Пашов, предава НОВА.

28 от пристигналите до момента 127 контейнера с италиански боклук на пристанище Варна-запад получиха разрешение за реекспорт. Това обяви във Варна главният прокурор Иван Гешев, който лично дойде на пристанището заедно с апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров, главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, министърът на околната среда и водите Емил Димитров и директорът на ОД на МВР във Варна старши комисар Данаил Пашов, предава НОВА.

"Част от товара, който пристигнал на пристанището от 9 октомври до 25 ноември 2019 година, получи разрешение за реекспорт след работно съвещание в прокуратурата. Както е известно, по вноса на контейнерите с отпадъци от Италия се води досъдебно производство в Районната прокуратура във Варна по член 353г, ал. 1 от Наказателния кодекс", добавят от прокуратурата.

Министърът Димитров обяви, че ще бъдат въведени драстични правила и гаранции за брокерите на отпадъци. Ще има засилен контрол на гранични пунктове, пристанища и ЖП-входове към страната, за да може още на място да бъде връщан боклукът, а всичко, което е в страната, също ще бъде подложено на контрол. Също така ще се постави условие на инсталациите, които изгарят отпадъци, първо да оползотворяват 50 % български отпадъци и едва след като се установи, че те са изгорени, да се дава квота за внос.

Реекспортът ще бъде осъществен от контейнерния превозвач „Maersk“. 40-футовите контейнери с италиански боклук са в режим временно съхранение до 90 дни, чийто срок е изтекъл за по-голямата част от тях.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега