Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Гешев предлага вечерен час и контрол на движението в големите градове

Гешев предлага вечерен час и контрол на движението в големите градове

"Обявих се за радикални мерки. Страната ни е почти във военно положение".

Главният прокурор Иван Гешев предлага вечерен час и контрол на движението в големите градове. В интервю за NOVA Обвинител №1 коментира, че прокуратурата не може да дава препоръки на Националния оперативен щаб за коронавируса, но от свое име призова "правителството и парламентът да проявят отговорност към гражданите и да реагират".

"Обявих се за радикални мерки. Страната ни е почти във военно положение. Не го казвам само аз. Така мислят половината европейски лидери и специалисти по темата. В състояние сме на война за оцеляването на българските граждани. Колкото по-рано го разберем, толкова по-малко жертви ще имаме. Времето ни изтича. Трябва да се подготвим за най-негативните варианти. Ако искаш мир, готви се за война. Подозирам, че, ако не го направим, у нас ще стане същото, като в Италия и Испания. Не го казвам, за да създавам паника. Можем да преминем през тази ситуация, само ако сме организирани", заяви Гешев.

Главният прокурор изтъкна, че работата на институцията, която ръководи, е както да контролира институциите и техните действия, така и да противодейства на престъпността във всичките й форми. По думите му в цялата страна започват масирани проверки в аптеки, фирми и офиси, за които има данни, че е извършено престъпление.

"Държавните органи трябва да контролират нещата. Дали има струпване на хора, дали се нарушават правилата. Ако това не се случи, страната ни и здравето на хората ще пострадат. Партиите мислят прекалено за политическите последствия. Те не са се нагодили към това, че се намираме в криза. Призовавам правителството и парламентът да проявят отговорност към гражданите и да реагират. Ситуацията се развива с часове“, обясни главният прокурор.

Той допълни, че ако се налага, трябва да има вечерен час и контрол върху движението през деня. „Виждате как процедират в Италия. Излизаш, ако е наложително. Има жестоки санкции, ако нарушиш правилата“, каза още Иван Гешев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега