Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Гласувайте за своята любима илюстрация по стих на Фотев

Гласувайте за своята любима илюстрация по стих на Фотев

Конкурсът за илюстрация по стихотворение на Христо Фотев се провежда за първи път, като част от съпътстващите събития от програмата на Националния конкурс за поезия, носещ неговото име.

Конкурсът за илюстрация по стихотворение на Христо Фотев се провежда за първи път, като част от съпътстващите събития от програмата на Националния конкурс за поезия, носещ неговото име. Художествените творби, изпратени за участие във възрастовата група на учениците, вече пристигнаха и могат да бъдат разгледани онлайн.

Във фейсбук страницата на Община Бургас можете да гласувате за своята любима илюстрация по стих на Христо Фотев в срок до 3 май 2020 година. Авторът на творбата, събрала най-много харесвания, ще получи специална награда от Община Бургас. Продължава събирането на илюстрации в другата категория - тази на студентите. В срок до 30 април творбите могат да бъдат изпращани по три начина - на адреса на Община Бургас: ул. "Александровска" 26, за Диана Саватева, зам.-кмет "Култура, туризъм и спорт", онлайн на d.savateva@burgas.bg  или да бъдат предадени в "Центъра за административно обслужване" на Община Бургас, ул. "Александровска" 26, гише №5. 

В конкурса може да участват творби, които трябва да отговарят на следните изисквания:
максимален размер - 50 см на страна от хартията;            
минимален размер - 25 см на страна от хартията;
Tехника - хартия, туш, перо, акварел, темпера, акрил , колаж или смесена техника. Допускат се и творби, изпълнени в класически графични техники /офорт, суха игла, литография/, както и дигитален печат;
На гърба на всяка картина четливо да се изпише с молив:               
- трите имена и години или клас на авторa;               
- име на творбатa;               
- размер на листа;               
- техника и година на създаване.               
- стихът на Христо Фотев, от който е вдъхновена творбата;

Компетентно жури, с представители от Дружество на художниците - Бургас, БХГ "Петко Задгорски", НХА - филиал Бургас, Сдружение "Бургаска писателска общност" и Община Бургас, ще оцени творбите.

Ще бъдат раздадени по 3 индивидуални награди в двете категории - ученици и студенти. Отличените художници ще получат грамота от Община Бургас и предметна награда. Тази година извънредната ситуация в страната наложи отлагане на поетичния спектакъл и награждаването на победителите, както и отлагане на двете съпътстващи събития от програмата на Национален конкурс за поезия "Христо Фотев" - конкурс за илюстрация по стихове на бургаския поет и рецитаторски конкурс.

Идеята е финалът на конкурса за илюстрация да бъде обединен с другото съпътстващо събитие - рецитаторския конкурс, който също е отложен за по-късна дата. Междувременно, илюстрациите, получени за участие в конкурса, ще бъдат представяни онлайн тук и на фейсбук страницата на Община Бургас. След 3 май очаквайте и галерия със снимки на илюстрациите, изпратени от студенти.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега