Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Гледаме спектакъл по хитове на Стефан Диомов на 20 юни в Летния театър

Гледаме спектакъл по хитове на Стефан Диомов на 20 юни в Летния театър

Билети с 50% намаление ще има за пенсионери, студенти и ученици.

Първият в страната спектакъл-мюзикъл по български шлагерни песни, с над 100 души екип от професионалисти, ще зарадва ценители и гости на 20 юни от 20.00 часа в Летния театър в Бургас.Успешният мюзикъл на Национален музикален театър "Стефан Македонски" по творчеството на Стефан Димов "Здравей! Как си, приятелю" ще зарадва всички бургазлии и гости на 20 юни от 20.00 часа в Летния театър. Билети с 50% намаление ще има за пенсионери, студенти и ученици. Това стана ясно на пресконференция днес.

"Бургас е моята публика, най-усмихнатата в целия свят, а човек, колкото и спокойно да живее, получава обаждане от Еделина Кънева… И тогава свършва спокойствието и започва един невероятен творчески процес“, коментира композиторът Стефан Диомов за работата по мюзикъла. Героите са Примерната, Самоувереният, Нетърпеливата, Суетната, Закъснелият, Вечният бунтар – клошарят - мъдрец, двама влюбени младежи.

„Няма такъв човек! Стефан Диомов не спира да се раздава, да търси нови пространства, а спектакъл с такъв мащаб е впечатляващ. Общината е плътно зад него и в този проект.”, заяви при представянето зам.-кметът по „Култура и вероизповедание” Диана Саватева.

Проектът „Здравей! Как си приятелю” обединява 23 песни на композитора Стефан Диомов. Героите на иновативния мюзикъл разкриват дълго стаени тайни и откровения на випускници, които се срещат 30 години след завършването. Този уникален музикален проект вплита затрогващите текстове на песните, изпълнени от Тони Димитрова, Пламен Ставрев, "Тоника", "Тоника СВ", "Домино" и "Фамилия Тоника" в една лична история за приятелство и любов.

Идеята за мюзикъла е на Еделина Кънева, а либретото на Юрий Дачев. Режисьор на постановката е Камен Воденичаров. Музиката, аранжиментите и оркестрацията по песните на Стефан Диомов са поверени на младия, но вече утвърден маестро Георги Милтиядов, който е и диригент – постановчик.Публиката ще чуе песните в ново звучене – със симфонична обработка и в изпълнение на солистите на Музикалния театър. Ще бъдат изпълнени 23 известни песни, на които е автор маестро Диомов, и ще звучат както самият композитор казва „необичайно“. Сред тях е и „Добър ден, море“, която е на 50-години.

„През живота си не съм получавал толкова аплодисменти, след това ме поздравиха Орлин Горанов, Веселин Маринов и Пламен Карталов. Благодаря безкрайно на Община Бургас, защото тя е моят екип, без нея не бих направил и един концрет”, допълни маестро Диомов. Пред бургаските журналисти той сподели програмата си до края на годината, която включва турне на спектакъла в цялата страна, изложба и концерт на 1 август в Бургас, както и очакваните коледни концерти, които се превърнаха в традиция.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега