Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Гражданската отговорност" поевтиня с 10% заради коронавируса

"Гражданската отговорност" поевтиня с 10% заради коронавируса

По-малкото пътни инциденти и нарушения от страна на водачите ще понижат стойността на полицата според въведената система бонус-малус.

"Гражданската отговорност" поевтиня с 10% заради коронавируса. Явлението обаче е резултат от статистиката. По-малкото пътни инциденти и нарушения от страна на водачите ще понижат стойността на полицата според въведената система бонус-малус. Наблюденията са на вестник "Монитор". Изчисленията на редакторите сочат, че в София, която е най-рисковият за шофиране град, през първото полугодие застраховката е намаляла с близо 40 лева за най-масовите автомобили.

В следствие на намалената икономическа активност и на мерките за социална дистанция, в периода март-май беше отчетено намаление на пътния трафик и респективно на пътно-транспортните произшествия. Това се отрази и в спадане на броя на щетите, заведени при застрахователите през тези месеци, коментираха от ДЗИ. Затова и застрахователите предприеха и няколко намаления в цената на застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите, която да отрази по-ниския риск в този период. От друга страна от месец юни се отчете възстановяване на движението, подпомогнато от по-ниската цена на горивата, но вероятно и поради предпочитанието на много хора да използват личния пред публичния транспорт с цел превенция.

Намалението обаче не е еднакво за всички. Средното намаление на базовата цена на издадените полици през месец ноември е над 10%. За някои групи клиенти намалението по-голямо, стигащо до 15-20%, но съществуват и групи клиенти, за които разлика няма. Това са най-вече младите шофьори. В периода март-май застрахователите отчетоха спад на броя на сключените полици по застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите. След това обаче броят им се възстанови до обичайните нива.

Данните за застрахователния пазар потвърждават общия постепенен тренд към възстановяване въпреки цялостната икономическа стагнация вследствие на COVID-19, сочат данните на Комисията за финансов контрол. Към края на деветмесечието по застраховка „Гражданска отговорност“ има лек ръст на изплатените премии от 1% през първите 9 месеца на годината, докато при Каското се отчита 1% спад. Премийният приход по ГО на автомобилистите е около 840 млн лв., при каското– 480 млн. лв.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега