Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Граждански протест в Бургас след ремонта на бул. "Демокрация"

Граждански протест в Бургас след ремонта на бул. "Демокрация"

Граждани се събират в събота от 10:00 часа, ще затворят част от булеварда с цел да бъдат чути

Граждани от Бургас ще излязат на мирен протест в събота (26.06), като причината е приключилият наскоро ремонт на бул. "Демокрация" и неудобствата, които предизвика за живущите в района. Изключително проблемна се оказва буслентата с непрекъсната линия, която на практика прави невъзможно използването на няколко гаража в района, без да бъде нарушаван закона. Освен това собствениците на апартаменти в района настояват да попаднат в "зелена зона", за да могат да си купят стикери и да паркират в близост до домовете си, а не да пращат смс-и за престой на час. 

"След ремонта на булеварда и поставянето на буслента с непрекъсната линия, много от собствениците на жилища в района сме ощетени, защото реално нямаме достъп до имотите си. Притежателите на гаражи не могат да ги използват без да нарушат закона и да преминат през буслентата. Ограничава се и достъпът до търговските обекти в района, както и до поликлиниката, ако искате да стигнете с автомобил до тях и да паркирате", коментира пред PoligrafF.net Красимира Астакова, която е сред организаторите на протеста. 

"Често наблюдавам как хора, които искат да стигнат до поликлиниката паркират за малко на тротоара, защото няма къде другаде, и абсолютно тенденциозно и моментално са глобявани от служители на общината".

"Държа да отбележа, че нашият протест не е политически. Целта ни е да дадем гласност на проблема на всички живущи в района на бул. "Демокрация" и заедно да намерим начин да го разрешим. Проблемът не е само с буслентата, но цялостно с осъществения ремонт на булеварда. Изградените паркоместа на него са изключително опасни и дават предпоставка за ПТП", каза още Астакова.

 "Протестът ще започне в събота в 10:00 часа, като е планирано затваряне на булеварда в района от ул. "Копривщица" до х-л "Аква" и от другата страна от х-т "Космос" до ул. "Копривщица". Уведомили сме общината, че искаме да затворим този участък от булеварда. Искаме да ни бъдат осигурени необходимите указателни табели, както и присъствие на нужните полицейски органи. Призовавам всички граждани да вземат активно участие и да изразят своята гражданска позиция", добави Астакова.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега