Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Инспектор Николов: Зоополиция има и тя работи, но публикация във Facebook не е достатъчна

Инспектор Николов: Зоополиция има и тя работи, но публикация във Facebook не е достатъчна

Два пъти са се увеличили сигналите за зоопрестъпления за 4 години.

"349 са регистрираните престъпление срещу животни през 2018г. Само четири години по-рано те са били 178. Това увеличение показва, че чувствителността на хората към този тип престъпления се е повишила.  и все по-малко от тези деяния остават скрити за полицията". Това коментира инспектор Камен Николов от сектор “Зоополиция и кинология” при ГДНП по време на обучителен семинар за повишаване на професионалната квалификация на служителите от МВР, ангажирани с разследване и разкриване на престъпления срещу животни. Инспектор Николов припомни, че от 2011г. тези деяния са криминализирани и полицията има ангажимент да ги разследва като всяко друго престъпление.

"Реагира се на всеки случай след подаден сигнал, но нека гражданите да знаят, че публикация в социалните мрежи не е достатъчна. Необходимо е сигналът да бъде подаден към органите на МВР, като активността на хората освен в сигнализирането, трябва да се проявява и в свидетелстване пред разследващите", уточни още експертът на заключителен брифинг на конференцията.

"Зоополиция има и тя работи, при това работата набира скорост. Надяваме се и гражданите да бъдат по-активни и отговорни, тъй като много често при искане от наша страна да съдействат и свидетелстват, те остават безучастни", сподели д-р Надежда Мечева, управител на клиника за бездомни животни към фондация “Четири лапи”.

В курса участваха служители от СДВР и областните дирекции на МВР в София, Пловдив, Благоевград, Бургас, Кърджали, Кюстендил, Пазарджик, Перник, Сливен, Смолян, Стара Загора, Хасково и Ямбол, както и представители на Районна прокуратура - Пловдив, Българската агенция по безопасност на храните и неправителствени организации.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега