Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Испания намаля ДДС ставката за електронни книги

Испания намаля ДДС ставката за електронни книги

Промяната, въведена от испанското правителство, е в отговор на европейските регламенти, които позволиха приравняване на налога за хартиените и дигиталните издания.

Испания намаля ДДС ставката за книги, вестници и списания в електронен вариант. Това премахва разликата в данъчните ставки на ДДС между физически и електронни книги, информират от българската Национална агенция за приходите.

Новото ДДС в размер от 4% влезе в сила считано от 23 април. До този момент електронните книги и списания се облагаха с 21% ДДС. Промяната, въведена от испанското правителство, е в отговор на европейските регламенти, които позволиха приравняване на налога за хартиените и дигиталните издания.

Испания има една от най-ниските ДДС ставки за книги в Европа. Най-нисък е данъкът във Великобритания, където ставката е 0%. 2.5% при 8% стандартно ДДС е налогът в Швейцария. 4% е налогът за писаното слово и в Италия (при 22% стандартна ставка).

Във Франция данъкът е 5.5% при стандартно ДДС 20%, а в Германия е 7% при стандартно ДДС 19%. Белгия и Нидерландия прилагат по 5% при стандарт 21%, а Австрия и Словакия прилагат по 10% при 20% стандартна ставка. Турция прилага ставка от 8% при стандарт 18%.

България се оказва една от малкото страни без диференцирано ДДС за книги в Европа и света. Дания и Русия също не прилагат различна ставка. Същото важи и за Израел, Австралия, Индонезия, Чили, Япония, Монголия и някои от страните в Южна Африка.

Освободени от ДДС са книгите в Норвегия, Украйна, Индия, Египет и почти цялата Южна Америка.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега