Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Италия и Испания отменят задължителните маски на открито

Италия и Испания отменят задължителните маски на открито

Правителството на Италия си е поставило за цел от 1 март да започне да увеличава максимално допустимия брой на хората на стадионите.

Правителството на Италия отмени задължението за носене на маски на открито, тъй като епидемичната обстановка в страната се подобрява, съобщава VESTI, позовавайки се на "Ройтерс". По силата на новите правила, обявени от здравния министър Роберто Сперанца, от 11 февруари поне до 31 март ще бъде необходимо да се носят предпазни маски само на закрито и там, където има голямо струпване на хора.Правителството на Италия си е поставило за цел от 1 март да започне да увеличава максимално допустимия брой на хората на стадионите.Заболеваемостта от COVID-19 и хоспитализациите в страната постепенно намаляват през последните седмици, но смъртността остава висока - между 300 и 450 смъртни случая на ден.

Испанските власти също премахват задължението за носене на маски на открито. Там също се отчита спад в броя на заразените с коронавирус, а болниците съобщават за по-малко хоспитализации, предадоха "Асошиейтед прес" и ДПА. От четвъртък в Испания вече няма да трябва да се носят маски на открито, съобщи правителствената говорителка Исабел Родригес след заседание на кабинета. Промяната на правилата ще важи и за учениците, когато в междучасията са навън.Маските обаче остават задължителни в закритите пространства, в това число в обществения транспорт, както и когато хората не могат да са на метър и половина един от друг.Изискването за носене на маски на открито беше въведено в края на миналата година заради бързото увеличение на заразяванията, подхранвано от варианта Омикрон.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега