Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Измама с дарителски сметки за деца в нужда

Измама с дарителски сметки за деца в нужда

Засечени са поне 10 случая на измама.

Нуждаещи се обвиняват мнима самарянка в това, че е организирала онлайн благотворителни кампании, но прибирала даренията за себе си. Дамата си правела фалшиви профили във Facebook, използвайки имената на фондации и семейства с болни деца. Разказвала сърцераздирателните истории с апел за помощ. Банковата й сметка обаче била лична.

Към този момент са засечени поне 10 случая на измама, предава NOVA. Сред тях има и такъв, в който парите са събирани за "лечението" на вече починало дете. Въпросната жена успяла да публикува и на сайта  „Купи подарък” , който предоставя възможност на майки на деца с увреждания и на хора с увреждания, да публикуват обяви за изработени от тях продукти с цел продажба. За това сигнализира създателката на благотворителната онлайн инициатива Петя Коларова.

„Майка от Facebook групата „Купи подарък” ми обърна внимание, че Десислава Димитрова има профил на сайта и ме помоли да проверя как се е озовала там, тъй като всеки профил се одобрява лично от мен. След проверка установих, че си е направила регистрация. След като не намерих нейно представяне във Facebook групата ни й изпратих имейл през ноември, в който я помолих да ми потвърди, че наистина е майка на дете с увреждане. Тя ми върна отговор, че нейното дете има сърдечни проблеми и затова има регистрация в сайта. Дали това е така – не мога да потвърдя”, заяви Коларова. По думите й, един и същи човек стои зад поне шест фалшиви профила на деца. Някои от тях вече са закрити. Сред профилите има и такъв на дете, починало преди три години.

„Това е подигравка с паметта на детето”, категорична е създателката на сайта „Купи подарък”. „нашата общност се крепи на това хората да ни помагат, а в случая една жена вреди в граници, които не могат да се опишат с думи”, казва още Коларова.

За случая е сезирана и прокуратурата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега