Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Как фиш за превишена скорост пада в съда? /Видео/

Как фиш за превишена скорост пада в съда? /Видео/

По какви причини фиш за превишена скорост може да отпадне в съда, коментираха адвокатът Мария Янева и Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

Глоби от КАТ за превишена скорост падат в съда заради сериозни пропуски в електронните фишове.В голяма част от тях липсва описание как може да се обжалва санкцията и магистратите считат, че това нарушава правата за водачите. Често полицаите пропускат и да уточнят кога, къде и с коя точно камера е бил заснет даден нарушител и така той впоследствие остава ненаказан, разказва NOVA. 

По какви причини фиш за превишена скорост може да отпадне в съда, коментираха адвокатът Мария Янева и Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка. “Законодателят е предвидил минимални изисквания, които трябва да съдържа електронният фиш или самото наказателно постановления. Липсата дори само на едно от тях довежда до ограничаване правото на защита на водача и съответно съдът кредитира това и електронният фиш следва да бъде отменен”, заяви адвокатът Мария Янева.

По думите й при съставянето на протокола, когато се обжалва съответният документ, КАТ трябва да изпрати в съда необходимите минимални документи, с които трябва да се установи кой е водачът. „На самия документ би следвало да се опише и фактическата обстановка, при която е извършено нарушението. Не пише и номера на камерата, с която е засечено то”, посочи тя.„Камерите, с които се отчита превишаването на скоростта, трябва да минават в едногодишен срок на задължителна презаверка”, заяви от своя страна Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега