Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Калфин: ЕП не е институция, увеличаваща заплатите

Калфин: ЕП не е институция, увеличаваща заплатите

„Европейският парламент е всичко друго, но не и институция, която увеличава заплатите и пенсиите и създава работни места. Европейският парламент създава възможности. Държавата е тази, която трябва да реши как да оползотвори тези възможности“, заяви Ивайло Калфин днес в Бургас. Повод за визитата на евродепутата в града е официалното откриване на регионалния офис на коалиция АБВ.

„Европейският парламент е всичкодруго, но не и институция, която увеличава заплатите и пенсиите и създава работниместа. Европейският парламент създава възможности. Държавата е тази, коятотрябва да реши как да оползотвори тези възможности“, заяви Ивайло Калфин днес вБургас. Повод за визитата на евродепутата в града е официалното откриване нарегионалния офис на коалиция АБВ.

По думите на Калфин,реалистичните прогнози за успеха на коалицията, чийто водач на листата е самияттой, в предстоящите евроизбори, сочат 2-3-ма кандитати. Те ще се борят заповече възможности за България като член на Европейския съюз.

До там се простират, обаче,възможностите на евродепутатите, заяви Калфин. Решенията за това как ще сеизползва подкрепата на съюза се взимат на национално ниво, поясни той. Следтова допълни, че това е и дългосрочната цел на движението АБВ – да промениначина, по който се управлява държавата, в полза на гражданите.

Като основни приоритети,евродепутатът посочи образованито и развитието на икономиката. Според него,двете неща са неразривно свързани и трябва да се работи по тях, за да иматбъдеще младите хора в една развита България.

„Трябва да се стимулирапродукция, която се преработва в рамките на страната. В момента суровините сепреработват извън България, което нито създава работни места, нито добавенастойност към националната икономика“, коментира Калфин.

Що се отнася до образованието,АБВ ще работи по въвеждането на дуалната система в средното и висшеобразование. „Моята лична кауза е за промяна на отношението към младите хора.Да им се даде възможност за образование и стаж. Защото в момента специалноститене са обърнати към бизнеса. Не покриват нуждите му“, заяви кандидатът под номер4 в листата на АБВ – Нина Найденова.

Ивайло Калфин допълни изказванетоѝ с думите, че промяната е възможна при по-добро управление на социалния фонд. „Трябвада изкореним практиката образованието у нас да произвежда безработни. Вместо дараздаваме на 5000 човека по 9 месечни заплати по договори за временна заетост,тези средства могат да отидат за подкрепа на дуалната система, която от своястрана ще създаде професионалисти с бъдеще за постоянна заетост“, изразимнението си той.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега