Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Калфин: Няма основание да отлагат влизането ни в Шенген

Калфин: Няма основание да отлагат влизането ни в Шенген

Не виждам с какъв аргумент България може да бъде държана извън Шенген.

"Няма основание да отлагатвлизането ни в Шенген. Заради пречките предБългария и Румъния този въпрос се превърна в политически, а никога не е билтакъв. Той е технически. Не виждам с какъв аргумент България може да бъде държана извън Шенген. Няма такъв". Това заяви ИвайлоКалфин в ефира на Нова телевизия.

"Всъщноствлизането в Шенген е политически важно за нас, но аз не си представям, особено при тазитежка ситуация с миграцията, ние да премахнем паспортните проверки. Така чедори и да влезем ние пак ще трябва да въведем или запазим този механизъм наконтрол", допълни бившият социален министър.

По отношение на турскияпрезидент Ердоган, който заяви, че настоява държавата му да преговаря запълноправно членство в ЕС, Калфин коментира, че към момента преговорите са замразени "заради всичкотова, което се случва в Турция след опита за преврат".

"Те трудно ще бъдатразмразени. На този фон Ердоган се опитва да спечели политически терен, катопоставя искания, които му е ясно, че в момента няма как да се случат.Предполагам, че основната тема на диалога между Турция и ЕС ще бъде по контролана миграцията, т.е. след като изтече настоящото споразумение, какви новиангажименти ще бъдат поети взаимно", допълни Калфин.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега