Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Класиката среща модернизма във фестивала "Виенско настроение"

Класиката среща модернизма във фестивала "Виенско настроение"

За трета поредна година Бургас ще стане център на стойностната музика с фестивала "Виенско настроение". И това лято класиката ще срещне модернизма в 11 тематични концерта с брилянтното участие на професионалните музиканти от mm Brass, струнен квартет Music Art, Pro art, Държавна опера и балет - Бургас.

За трета поредна година Бургас ще стане център на стойностната музика с фестивала "Виенско настроение". И това лято класиката ще срещне модернизма в 11 тематични концерта сбрилянтното участие на професионалните музиканти от mm Brass, струнен квартет Music Art, Pro art, Държавна опера и балет - Бургас.

Каквони очаква в третото издание на „ С виенско настроение“ 2014?  Ударнадоза класика и модернизъм в една разходка през музикалните градове Виена и Санкт Петербург, гарантиранонастроение от гениалните - Моцарт, Вебер, Щраус,  композиции с джаз привкус от краля нарагтайма - Скот Джоплин, вечер, посветена наруските романси и завладяващи цигански напеви. Всички почитатели на горещителатиноамерикански ритми ще се потопят в страстите на танците пасо добле итанго. В колоритната програма ще има филмова музика,както и много други изненади.

Първият концерт отлятната поредица започва тази събота, 21-ви юни.  Тогава пред фонтана на  КЦ „Морско казино“ музикантите от mm BRASS ще ни върнат в 70-те, когато шведската банда АББАправи музикална революция и превръща песните си не само в хитове, ав истинско наследство за ценителите - меломани.

Съботното матинезапочва в 11.30 часа.

Инициатива „Свиенско настроение” се прави по идея на Илияна Гъбева, член на Комисиятапо култура, туризъм, вероизповедание и читалищна дейност в ОбС-Бургас. Спореднея музикалния формат, който придобива все по-голяма популярност, е неизменна част от културната визитка на града, следвайки тенденциятада разкрива красотата на музиката пред най-малките почитатели на това изкуство.„С виенсконастроение“ се организира от Община Бургас.

Всички концерти са с вход свободен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега