Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кънев: Дано всички бургаски депутати се обединят около приоритетите на региона

Кънев: Дано всички бургаски депутати се обединят около приоритетите на региона

Днес превеждат първите 600 000 лева за сградата на новия факултет, предоставени от служебния кабинет, след разговори на кандидатите от Бургас с просветния министър.

В навечерието на Деня за размисъл първите трима от бургаската листа на "БСП за България" поставиха точка на предизборната кампания на коалицията в региона. Петър Кънев, Николай Тишев и Тодор Байчев се срещнаха с представители на бургаските медии, за да направят своеобразна равносметка на предизборната си кампания.

"Остават още 48 часа и всичко е на кантар. Предварителните резултати са само статистика, която няма никакво значение". С тези думи започна обръщението си водачът на листата Петър Кънев. Той посочи, че по време на кампанията са възникнали определени спорове между кандидатите на БСП и опонентите им, най-вече тези от ГЕРБ, но по негово мнение по много от въпросите има консенсус.

"Имаме съгласие да работим заедно по приоритетите на региона. С колегите от Бургас от всички политически сили сме на едно мнение по много въпроси - четирилентовия път за Слънчев бряг, проекта Странджа, закона за рибарство и аквакултури, пречиствателната станция Ахтопол-Синеморец, Здравния факултет към Университет "Проф. д-р Асен Златаров", посочи още Кънев.

Той съобщи, че днес превеждат първите 600 000 лева за сградата на новия факултет, предоставени от служебния кабинет, след разговори на кандидатите от Бургас с просветния министър. Цялостната сума, която ще бъде необходима за завършването му, е близо 3 млн. лева.

Що се отнася до разликите, кандидатът за депутат посочи, че консенсус липсва по въпроси като външния дълг, нуждата от АЕЦ "Белене" и стойността на дейностите, изпълнявани по програмата за безплатно саниране. Липсва консенсус и по темите за образованието и просветната реформа. Кънев изрази надежда, че ще бъде постигнато единодушие между депутатите от всички политически сили и по отношение на индустриалното и икономическо развитие на Бургас, както и по всички приоритети на региона.

Тодор Байчев лаконично посочи, че не трябва да се забравя и за по-малките населени места в областта, където също живеят хора. По думите му Бургас е областен, административен и финансов център, но той не трябва да бъде притегателна сила за миграция от вътрешността на областта.

Поставеният под номер 2 в листата Николай Тишев посочи, че застъпниците на коалицията са обучени и инструктирани и ще следят за нарушения. "Ние няма как да противодействаме на търговията с гласове, освен с подаване на сигнали и алармиране на компетентните органи", допълни той.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега