Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кобрата вече е с лейтенантски пагони

Кобрата вече е с лейтенантски пагони

Тържествената церемония се състоя днес в Министерството на отбраната.

Един от най-успешните български състезатели в професионалния и аматьорския бокс Кубрат Пулев бе повишен от сержант в лейтенант от резерва на Въоръжените сили на Република България.

Тържествената церемония се състоя днес в Министерството на отбраната. Пагоните му връчи министърът на отбраната Красимир Каракачанов в присъствието на заместник-началниците на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев и вицеадмирал Емил Ефтимов, представители на Министерството на младежта и спорта и други официални гости.

"Чест е за Българската армия, че една от легендите на българския спорт е боксьор и спортист, който носи военната униформа. Пожелавам му още много успехи. Лично аз, надявам се и всички вие, ще бъдем горди с всяка негова победа, защото ще знаем, че неговият противник е бит и мачкан от български офицер". Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов на церемонията.

„С голямо удоволствие изрекох думите „Служа на Република България“. За мен те не са просто част от протокола, а ги казвам от сърце и душа. За мен е чест, престиж и авторитет да бъда част от Българската армия, независимо с какъв чин“, заяви в отговор лейтенант от резерва Кубрат Пулев.


Със заповед на министъра на отбраната за спортните си постижения през 2019 г. бяха отличени още:
Златният медалист от Седмите световни летни военни игри в турнира по джудо Ивайло Иванов (цивилен служител във военното формирование 22 980 - София) - с почетен плакет и парична награда.

С грамота:

Капитан II ранг Тодор Димитров от Военната академия „Г. С. Раковски“ - за съществен принос към българския военен спорт и издигане авторитета на Министерството на отбраната чрез участия в спортни събития със силен обществен интерес и медийно отразяване. През 2019 г. капитан II ранг Тодор Димитров пробяга най-дългото състезание в света (3100 мили) и стана 44-ият човек, успял да финишира в това състезание. За 2019 година той има официално пробягани над 6000 км в състезания.

Старши лейтенант от Служба „Военна полиция“ Стойко Гашоров, носител на сребърен медал от Световното първенство по самбо в Лимасол, Кипър, в категория мастърс ветерани.

Редник Веселин Веселинов от авиобазата във Враждебна, изкачил седемхилядника Ленин в Памир, заедно с двама свои колеги от Планинската спасителна служба.

Цивилен служител от Централното военно окръжие Николай Колев, световен шампион в дисциплината малокалибрен спортен пистолет на Световното първенство в Германия, носител на още два сребърни медала.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега