Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Концерти, вместо държавни изпити, за възпитаниците на НУМСИ

Концерти, вместо държавни изпити, за възпитаниците на НУМСИ

Изпитите ще продължат през цялата седмица, като първи на сцената излизат учениците от специалност „Пиано” и „Акордеон”.

В Националното училище замузикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" започнаха Държавните зрелостни изпити за придобиване напрофесионална квалификация. За поредна година те ще преминат под формата на откритиконцерти и представления и ще бъдат достъпни за бургаската публика.

Държавните изпити по теория и практика  на професията  се провеждат по национални изпитни програми всъответствие с държавните образователни изисквания за придобиване наквалификация по професии.Придобиванетона професионална квалификация в Музикалното училище  е изцяло съобразена със съвременнитетенденции в развитието на световното изкуство и  гарантира конкурентна способност на своитевъзпитаници в международен мащаб.

Възпитаницитена училището по изкуства в Бургас вече имат зад гърба си голям брой участия вконцерти,  спектакли и различни културни форуми.Те са носители  на голям брой награди отнационални и международни конкурси и успешно участват в международни проекти. Много  от тях са стипендиантитена Министерството на културата, на Национален фонд "Култура", както ина наши и международни неправителствени организации.  

Държавният зрелостен изпит за придобиване на професионалнаквалификация  се състои от 2 части –теория и практика. В теоретичната  частдецата ще защитават дипломните си работи, като разработените теми са свързанисъс специалността, която изучават. В практическата част, инструменталисти,певци балетисти и артисти ще представят самостоятелна програма в която щедемонстрират нивото си на професионализъм и познания, характерни заспециалността, която завършват. 

Изпититеще продължат през цялата седмица, като първи на сцената излизат учениците от специалност„Пиано” и „Акордеон”, следвани от децата от специалност „Струнни инструменти”.Днес от 17 часа сцената ще еза тези, които са избрали  „Духови иударни инструменти”.В сряда в 17 часа ще започне изпитът за талантите отспециалности  „Класическо пеене” и „Поп иджаз пеене”.На 8 юни в 18  часа на сцената ще се качат тези, коитозавършват специалност „Актьорскомайсторство”.  

Освен подготвенитематериали на бъдещите актьори ще бъдат поставяни и различни импровизационнизадачи.За първи път тази година вкомисиите по оценяване са включени представители на културните институции вБургас.Държавнитеизпити по практика на професията се провеждат в Концертната зала на Музикалното училище.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега