Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Конкурси, творчески лаборатории и концерт в новия арт фест "Сезони" Бургас

Конкурси, творчески лаборатории и концерт в новия арт фест "Сезони" Бургас

Официалното откриване е на 2-ри юли, от 17:30 часа, пред експозиционен център "Флора". Фестивалната програма включва няколко конкурса, множество творчески лаборатории и съпътстващи прояви.

В началото на месец юли Бургас ще бъде домакин на първото издание на Арт фестивала "Сезони". Той продължава традицията на  едноименния национален конкурс за млади поп и рок изпълнители, доказал се през времето като сцена на млади таланти. Събитието ще се проведе между 2-ри и 5-и юли.

Официалното откриване е на 2-ри юли, от 17:30 часа, пред експозиционен център "Флора". Фестивалната програма включва няколко конкурса, множество творчески лаборатории и съпътстващи прояви. Заявки за участие в конкурсите са направили над 280 деца и младежи на възраст от 5 до 19 години. Участниците ще се представят на две основни сцени в Морската градина.

В експозиционен център "Флора" ще се разкрият работилници за сръчковци. На 2, 3 и 4 юли малките творци имат възможност да участват  в конкурси за изобразително и приложно изкуство, а заедно с това да се включат в надпреварата за наградите на фестивала.

Пак там ще са експонирани изложби от произведения на художници и фотографи от цялата страна, участващи  в конкурса "Моето усмихнато лято". След оценката и професионалното мнение на специалистите, зрителите, които ще посетят изложбените пространства, също ще могат да гласуват за всяка  творба и така да станат част от журито.

На живо бургазлии и гостите на града ще могат да наблюдават представянето на младите  певци, по време на трите конкурса: Национален конкурс за млади поп и рок изпълнители; Международен конкурс за млади поп и рок изпълнители; Конкурс за изпълнение на песни на Стефан Диомов.

Ще звучат много любими хитове, представени от индивидуални изпълнители, дуети, триа и вокални групи от Бургас, Варна, Велинград, Добрич, Монтана, Пловдив, Правец, Първомай, Русе, Разград, Стара Загора, Севлиево, Свищов, Сливен, София, Свети Влас, Търговище, Троян, Черноморец, Шумен, Ямбол.Журито е в състав: Стефан Диомов, Тони Димитрова, Валентин Пензов, Захари Чернев, Владимир Спасов, Мария Чернаева, Мирослав Станчев, Красимира Кралева, Мина Пенкова и Цанислав Петков.

Музикалният маратон ще завърши с концерт на 4 юли от 19 часа пред експозиционен център "Флора", където ще се представят лауреати на "Сезони" през изминалите  деветнадесет години и  наградени участници от тази година.

Организатори са Община Бургас и "Народно читалище Пробуда - 1880 г. Бургас".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега