Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Корнелия Нинова: Цена от 5 лева за литър олио е спекула

Корнелия Нинова: Цена от 5 лева за литър олио е спекула

Министърът на икономиката заяви, че ролята на правителството в този момент е да помогне, като спре спекулата.

„Цена от 5 лева за литър олио в магазините е спекула. Производствената цена е 2 лева. Сами разбирате, че разликата от 2 до 5 лева не е оправдана печалба, нито е оправдание за повишените цени на горивата”. Това заяви след заседанието на Министерския съвет Корнелия Нинова, вицепремиер и министър на икономиката и индустрията.

"Твърдението от днес, че спирането на износа от Украйна и Русия на слънчогледово семе е една от причините за вдигането на цените, е неоснователна. В България в момента имаме 1.5 млн. тона слънчогледово семе, което стига за четири години и половина производство на олио. Няма липса на суровина", подчерта Нинова. "Това, което забелязваме последните дни, е, че собствениците на слънчогледово семе, производителите на олио задържат количества в складове, фабрики в очакване да се вдигне още цената или в очакване да го изнесат на по-високи цени, тъй като в момента в Европа и света има недостиг", допълни тя. 

Министърът на икономиката заяви, че ролята на правителството в този момент е да помогне, като спре спекулата. "Затова предприемаме мерки като държава. От днес задвижваме КЗК със сигнал за монопол и всички видове проверки. КЗП от няколко дни е на проверки - ще влезем във всеки склад. Агенцията по Стоковите борси и тържища ще проверява по складовете и пазарите какво се крие там. Искам да кажа на всички, които се опитват да направят свръхпечалба на гърба на българския народ, че всички институции ще бъдат вдигнати на крак и ще срещнете цялата сила на държавата. Няма да позволим да изнудвате народа в тези трудни моменти на кризи”, категорична беше Нинова.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега