Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кървави атентати в три точки на света

Кървави атентати в три точки на света

Терористична вълна удари три държави в рамките на няколко часа в петъчния ден. Жертвите са десетки, съобщава bTV. Нов атентат разтърси Франция само шест месеца след атаката срещу сатиричното издание "Шарли ебдо".

Терористична вълна удари три държави в рамките на няколко часа в петъчния ден. Жертвите са десетки, съобщава bTV. Нов атентат разтърси Франция само шест месеца след атаката срещу сатиричното издание "Шарли ебдо". Експлозия избухна в завод за промишлени газове в Сен Кантен Фалавие, близо до Лион. Жертвата е една, има и ранени. Двама души са арестувани във връзка с нападението.Заводът, който се намира в промишлена зона, далече от жилищни сгради, е бил атакуван около 10 ч. сутринта местно време.

Според първоначалното разследване нападателите са се врязали с автомобил в завода, където са били складирани газови бутилки и е последвала експлозия.Президентът Франсоа Оланд, който напусна предсрочно срещата на евролидерите в Брюксел, определи нападението като терористичен акт:"Намерението им без съмнение е било да предизвикат експлозия. Това е терористичен акт."Недалеч от входа на сградата е било намерено обезглавеното тяло на шеф на местна компания. По него е имало надписи на арабски език, а наблизо е било открито знаме на джихадистката групировка "Ислямска държава".

Малко след атентата полицията задържа един от заподозрените извършители - 35-годишен мъж на име Ясин Сали, свързан със сунитското радикално салафистко движение. През 2006 година той е бил разследван за радикализъм, но през 2008 година разследването не е подновено. Той няма криминално досие, заяви министърът на вътрешните работи Бернар Казньов. 

Според местен вестник има и втори арестуван и това е шофьорът на колата, с която е извършено нападението. Премиерът Манюел Валс обяви максимална степен на терористична заплаха и разпореди да бъдат повишени мерките за сигурност в обектите около Лион, които биха могли да се превърнат в потенциални мишени на нападение.

Най-малко 27 туристи загинаха при въоръжено нападение в Тунис

Въоръжени нападатели атакуваха хотел в тунизийския курорт Сус. Загинаха най-малко 27 седем души, сред които чужденци. Съобщава се за граждани на Великобритания и Германия.Министерството на външните работи няма информация за пострадали наши сънародници.

От летище София, че няма полети, с които за Тунис да са заминали български туристи. Сред жертвите има и поне един нападател. До тялото му бил намерен автомат "Калашников". Друг заподозрян се издирва.Тунизийските сили за сигурност провеждат операция за обезвреждането на терористите. На летовниците е наредено да се скрият и да чакат сигнал, за да излязат.

Атентатор самоубиец се взриви в джамия в Кувейт

Най-малко 13 души загинаха в Кувейт, след като атентатор самоубиец се взриви в джамия по време на петъчната молитва.25 други са приети в болница с наранявания. Отговорност за нападението пое групировка, свързана с "Ислямска държава."

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега