Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Малки промени, които внасят блясък в спалнята

Малки промени, които внасят блясък в спалнята

Няколко малки промени могат да внесат усещането, че спите в луксозен хотел или в покоите на благородници.

Спалнята е нашето убежище - място за почивка, спокойствие, нашето интимно пространство. Често обаче тази стая е пренебрегвана по отношение на интериорния дизайн, най-вече поради факта, че рядко каним посетители в нея. Това обаче не означава, че не трябва да обръщаме внимание на това как изглежда спалнята, тъй като заобикалящите ни предмети оказват влияние върху емоциите ни и естествения цикъл на почивка на тялото ни.

Няколко малки промени могат да внесат усещането, че спите в луксозен хотел или в покоите на благородници. На първо място - махнете натрупаните вещи. Те натоварват ума и пречат на пълноценната ни почивка. След това можете да започнете с преобразяването на спалнята и да внесете в интериора блясък и усещане за лукс.

Дори леглото да няма табло, можете да добавите такова, а то може да се превърне и в оптически фокус в стаята, който да Ви послужи за отправна точка. Спрете се на високо табло с тапицерия от мек плат в неутрален цвят, съветва блогърът и интериорен дизайнер Виктория Джаксън пред сп. "Good Housekeepig". Освен много шик, то е и много удобно, ако решите да почетете преди сън, например. Можете да закупите готова табла или да измайсторите сами от дъски, вата (която може да замените със стара олекотена завивка) и подходящ плат за тапициране.

Можете да отличите стената зад леглото като боядисате в доминиращ цвят или залепите тапет с по-ангажиращ мотив. Избягвайте твърде грубите и агресивни цветове като ярко червено, например, тъй като те енергизират и могат да нарушат естествения цикъл на отмора. Вместо това се спрете на по-успокояващи нюанси като сиво, синьо, пастелни цветове.

Не оставяйте декорациите със свежи цветя за всекидневната и хола. Добавете ваза и в спалнята. Макар да Ви се струва, че прекарвате по-малко време в тази стая, всъщност часовете в нея са много важни за пълноценното Ви функциониране. Можете да поставите и цъфтящи растения в саксия, ако не можете да си позволите непрекъснато да подменяте увехналите цветове с нови.

Ароматерапията е популярен начин за оказване на благотворно влияние върху физическото и емоционалното ни състояние. Ароматните свещи внасят и уюта на живия огън в пространството. Освен това оставят усещането за лукс и елегантност в помещението, дори без да горят. Поставете ароматни свещи на нощното шкафче, тоалетката или перваза на прозореца.

Блогърката Виктория Джаксън съветва още да поставим огледала в оригинални рамки. Те са най-лесният и достъпен начин да добавим стил и блясък към което и да е помещение. Огледалата увеличават оптически пространството, а нестандартните рамки оставят усещането за екстравагантност.

Картините, фотографиите и всички онези декорации за стена ще раздвижат пространството, стига да бъдат издържани в цветовата гама и стила на помещението. Снимките и изкуството ще внесат и личния Ви почерк и вкус, което персонализира дизайна и го отличава от стандартизираните хотелски стаи. Така ще съчетаете техните удобства с личното си пространство.

Като заговорихме за удобство, нека не забравяме и килима. Той е първото нещо, което краката Ви докосват сутрин и затова е добре да го подберете така, че да започвате деня си с усещане за удоволствие. Спрете се на дебела, мека постелка или кожа.

Един от оптическите трикове, които превръщат спалнята в луксозно помещение е симетрията. Две еднакви нощни шкафчета от двете страни на леглото, две, четири или шест възглавници, равномерно разстелена покривка. Симетрията изисква поддръжка, но радва окото и създава усещане за ред и стилност.

Що се отнася до самите възглавници, завивки и постелки, спрете се на неутрални цветове, пастелни нюанси и фини принтове, които да хармонират с останалата част от обзавеждането в помещението. Цветовете трябва да оставят у Вас усещане за спокойствие, а не да се натрапват в очите Ви с пъстри картини и ярки нюанси. Съветът е да не пестите и от качеството.

Един комплект от качествена материя ще Ви осигури не само луксозен вид на леглото, но и приятно усещане, когато го използвате по предназначение. Сънят Ви ще бъде по-спокоен, ако отмаряте в леки, естествени материи, които не Ви карат да се изпотявате или да замръзвате през нощта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега