Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ретро полъх, пастелни фонове и кадифе властват в интериора тази пролет/лято

Ретро полъх, пастелни фонове и кадифе властват в интериора тази пролет/лято

Вижте какво прогнозират дизайнерите.

Около три седмици ни делят от началото на астрономическата пролет. Следващият понеделник пък започват Великденските пости, което затвърждава усещането ни, че новият сезон е на път. Пролетното почистване предстои, а за много от нас обновлението на дома ще последва скоро след това.

Тази година интериорните дизайнери прогнозират, че през пролетта и лятото пастелните цветове ще властват като фонов цвят, на мястото на класическото бяло, сиво, крем и беж. Основните фаворити са млечното ментово зелено и бледият прасковен корал, които ще представляват основното платно, върху което ще се вихри дизайнерското въображение. Топлият нюанс енергизира и носи оптимизъм, докато зеленият успокоява и зарежда с природна енергия.  

Да не забравяме и цветът на 2019-а година, който според експертите от Академията на цветовете “Pantone”  е “жив корал”. Това е силен нюанс от оранжевата гама, излъчващ тонизиращи и будещи оптимизъм аспекти на цветовата гама, откриваема в природата. Нюансът притежава своята своеобразна енигматична сила, заради това, че се наблюдава дълбоко под повърхността на водата, но освен всичко друго е и много топъл.

Паралелно с кораловото, на преден план излизат и нюанси от същия полюс на спектъра - карамелено кафяво, дълбоко  виненочервено, керемидено. В контрастни комбинации ще се появяват и златисто жълто, люляк, среднощно синьо, които са сред по-традиционните цветове на лятото.

Изненада крият текстурите. Според дизайнерите, тези пролет/лято те ще са гарнирани с луксозно кадифе, което традиционно се асоциира с есента и зимата по отношение на интериора. Експертите твърдят, че драматизмът и пищността му ще се съчетаят добре като завършващ елемент в модерната визия на дома, в комбинация с бледи фонови и основни тонове и много естествена светлина.

По отношение на материалите, за поредна година те остават естествени, но този път ще клонят повече към течението рустик, навяващо спомени за крайбрежни вили, стари къщи и бунгала. Дървените и плетените мебели се комбинират с тъкани памук и лен, обагрени в класически геометрични принтове.

Скандинавският минимализъм, който продължава да бъде актуален у нас, ще получи едно малко по-ретро усещане с по-смели цветове, типични за региона през 70-те години на миналия век. Формите се запазват по-строги и минималистични, но се обагрят в по-силни нюанси, за да оцветят топлите месеци.

Паралелно с това дизайнерите връщат и арт деко тренда, но в един по-минималистичен вариант, подчинен на забързания свят от второто десетилетие на ХХІ век.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега