Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тъмни нюанси, кожа и кадифе в интериора тази есен/зима

Тъмни нюанси, кожа и кадифе в интериора тази есен/зима

Особено актуални ще бъдат и нюансите в духа на скъпоценните и полускъпоценни камъни.

Новият сезон вече чука на вратата. Точно 10 дни ни делят от началото на астрономическата есен, която ще настъпи на 22-ри септември, малко след 23 часа българско време. По традиция преходните сезони са времето, когато запрятаме ръкави и се заемаме с основно почистване и разместване на дома. Днес сме Ви подготвили подборка от най-горещите модни тенденции в сферата на интериора през есента и зимата.

На първо място идва тъмно зеленото. Нюансът е маслен, дълбок и напомня борова гора. Зеленото е цветът на 2017-а година, но до този момент оттенъкът бе по-свеж и ярък. С началото на студените месеци обаче това ще се промени. Тъмно зеленото ще комбинираме с естествена дървесина, кожа, кремаво и теракота.

Като цяло, тази есен/зима дизайнерите залагат на тъмните нюанси. Те са в боята по стените, по тапицериите, в акцентите. Не забравяйте обаче, че за да работят, те трябва да бъдат вплетени в контраст с фонов цвят. Тази година актуални са кремавото, сивото, пастелните нюанси. Бялото остава на заден план.

Особено актуални ще бъдат и нюансите в духа на скъпоценните и полускъпоценни камъни - богато лилаво, силно зелено, ярко синьо. Те създават усещане за драматизъм и лукс, който изпълва помещението.

В този ред на мисли, на мода се завръща и кадифето с неговия луксозен блясък и уютен вид. Комбинирайте го с естествени материали, ръчно изработени предмети и по-изчистена линия на декорация, за да изпъква. Другият горещ тренд през зимата са пухкавите акценти и ръчно изработените юргани/покривки, които се озовават не само в спалнята, но и в хола.

Що се отнася до мебелите и аксесоарите, през студените месеци те ще бъдат матирани. Те преминават в ролята на фон и платно за експерименти с цветовете. Лакираните, твърде разсейващи предмети и мебели ще отстъпят място на по-дискретните и мътни повърхности. Формите на мебелите са закръглени, обли, а общото настроение на дизайна е по-тежко, спокойно, уравновесено, с доза меланхоличен размисъл.

На мястото на медта, през есента идва месингът. Този метал ще бъде водещ през студените месеци. Плочките също са основен акцент в декорацията на дома, но вече в един по-натурален и естествен вид.

Що се отнася до стиловете, актуални ще бъдат деликатните етно мотиви в индийски стил, скандинавските и ориенталските багри. Фокусът пада върху живия огън: камини, огнища, свещи. Друг модерен акцент е пътешественическата поетика - глобуси, стари карти, стари книги и т.н.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега