Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мария Габриел се срещна със Зеленски и Урсула фон дер Лайен

Мария Габриел се срещна със Зеленски и Урсула фон дер Лайен

Президентът на Украйна Володимир Зеленски и председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен благодариха на правителството на България за усилията и конструктивните преговори.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел проведе среща с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, президента на Украйна Володимир Зеленски и президента на Румъния Клаус Йоханис. Основна тема на разговора бе функционирането на Плана за действие регулиращ вноса на селскостопански продукти от Украйна и перспективите пред региона по отношение на свързаността.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски и председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен благодариха на правителството на България за усилията и конструктивните преговори. Президентът Зеленски подчерта ключовата роля на лидерите на парламентарните групи в НС, подкрепили решението.

„Украйна оценява ,че решението на България да не удължи забраната за внос на украински селскостопански продукти не е било леко”, заяви след срещата вицепремиерът и външен министър Мария Габриел. „Но точно в момент на трудност, когато изразяваш солидарност, когато имаш силата да вземеш такива решения, това се оценява. Оценява се от Европейската комисия и от Украйна”, каза още Габриел.

„Съгласих се с Европейската комисия, че сега е важно да се види, че новото решение не създава рискове и дисбаланси на пазара. Подчертах необходимостта от всекидневен обмен на информация и комуникация за тези, които имат най-голяма нужда от нея”, подчерта Мария Габриел.

Акцент в срещата бяха и перспективите, които има пред България и Румъния по отношение на свързаноста и транспортните коридори в тази част на Европа.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега