Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МЕ: Електроразпределителните дружества са готови за зимата

МЕ: Електроразпределителните дружества са готови за зимата

Инспекциите бяха извършени в периода 23-ти септември – 7-и октомври 2020 г.

Приключиха назначените от министъра на енергетиката Теменужка Петкова контролните органи от Министерството на енергетиката проверки за готовността на „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД, „Електроразпределение ЮГ“ ЕАД, Електроразпределение Север“ АД и „ЧЕЗ Разпределение България“ АД за предстоящия есенно-зимен сезон. Инспекциите бяха извършени в периода 23-ти септември – 7-и октомври 2020 г.

В подстанциите на ЕСО ЕАД са изпълнени всички необходими мероприятия, свързани с подготовката им за есенно-зимния сезон, установиха контролните органи. Проверени са наличните  защитни средства за работа при извършване на манипулации по съоръжения високо и средно напрежение. В част от подстанциите се изграждат системи за автоматизирано дистанционно управление.

Няма забележки по отношение на въздушните електропроводни линии за високо напрежение. Всички проверени електропроводи, преминаващи през горски територии, са с добре поддържани просеки. Сервитутните зони около въздушните електропроводи за средно напрежение са почистени. От дружествата потвърдиха, че процесът по отстраняването на единични дървета и клони ще продължи и през следващите месеци.

Съоръженията в обслужваните от трите електроразпределителни дружества възлови станции и трафопостове са преминали годишен технически преглед и са подготвени за работа при зимни условия, установи проверката, предават от пресцентъра на енергийното ведомство. Електропреносното и електроразпределителните дружества разполагат с квалифицирани служители, разпределени в аварийни екипи на пълно разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Резултатите от проверката сочат, че обектите на ЕРП-тата имат готовност за справяне с потенциални аварии по време на есенно-зимния сезон. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега