Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мика Зайкова: Животът с новата актуализация на бюджета ще стане по-лек? Това е шега!

Мика Зайкова: Животът с новата актуализация на бюджета ще стане по-лек? Това е шега!

"Освен с фискални мерки, инфлацията се бори с инвестиции. Мерките, които лансираха от кабинета "Петков“, не са антиинфлационни, а антикризисни, защото са много закъснели. Единствените мерки, които са наистина добри са вдигането на тавана на ДДС", допълни тя.

"Животът с новата актуализация на бюджета ще стане по-лек. Казахте една шега“, това заяви финансовият експерт от "Има такъв народ“( ИТН) Мика Зайкова, пред bTV.

"Освен с фискални мерки, инфлацията се бори с инвестиции. Мерките, които лансираха от кабинета "Петков“, не са антиинфлационни, а антикризисни, защото са много закъснели. Единствените мерки, които са наистина добри са вдигането на тавана на ДДС", допълни тя. "Не е ли по-добре да помогнем на бизнеса, а помагайки на него той да се вдигне и да вдигне доходите, защото доходите, извинявайте, но пак си стоим на последно място“, коментира още Зайкова. 

По думите ѝ "всички санкции срещу Русия се обръщат като бумеранг към нас. Това няма как да не се отрази на цената на горивата у нас“. Според нея България е добре с външния си дълг за разлика от Хърватия, за която се чуди как така е приета в еврозоната."За да можем да изпълним тези мерки на властта, които категорично няма да ни помогнат за инфлацията, имаме 587 милиона, а останалият един милиард ще разчитаме на европейските програми и по-специално на някакви грантове – предполагам.

Това, което каза вицепремиера Асен Василев не е вярно – ръстът на приходите и разходите не са равни. Как така редица международно признати финансови институции като МВФ, Световната банка и Европейската не могат да прогнозират колко ще е реалният ръст, в видиш ли Асен Василев може и казва, че ще е 2,9%“, отсече Мика Зайкова.

Припомняме, че снощи след заседание на коалиционния съвет, вицепремиерът и финансов министър Асен Василев заяви, че приходната и разходната част на бюджета ще се увеличат с 1,645 млрд. лева.Имаме допълнителни приходи от 2,175 млрд. лева, като те ще бъдат намалени с данъчните ефекти - намалени ДДС ставки и акцизи, така че нетно се увеличават приходите с 1,645 млрд. лева, срещу които има планирани допълнителни разходи, основно свързани с антикризисните мерки, каза Василев.Бюджетният дефицит остава на 4,1 процента и се запазва салдото. Бюджетът е планиран при 2,9 процента ръст на БВП и малко под 11 процента (10,9 процента) средногодишна инфлация, посочи вицепремиерът.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега