Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Ангелов: Интересът към AstraZeneca е спаднал до минимум

Министър Ангелов: Интересът към AstraZeneca е спаднал до минимум

Избор на ваксини ще има от месец май, обясни още проф. Ангелов.

"В страната пристигнаха 62010 дози от ваксината на Pfizer. До края на месеца всеки понеделник ще пристигат по толкова.От следващия месец се очаква да пристигнат и допълни доставки. Това каза на брифинг пред Столичната регионална здравна инспекция министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

"Наличните ваксини във ваксинационните центрове са на AstraZeneca. Малко количества ваксини на Pfizer са насочени към изпълнение на първа, втора и трета фаза от ваксинационния план", обясни Ангелов. 

"Интересът към AstraZeneca е спаднал до минимум", обясни здравният министър. Той отново увери, че ваксината е проверена и безопасна."Ваксините на AstraZeneca ще бъдат изтеглени, ако интересът към тях спадне напълно. Те ще бъдат съхранявани в хладилниците. И спрямо договорите, които имаме с Европейската комисия, ще преценим какво да се прави с тях", уточни Ангелов. 

"Причините за отлива всички сме свидетели какви са и на какво се дължат“, допълни Ангелов. "България обмисля дали да спре употребата на ваксината на AstraZeneca при хора под 60-годишна възраст". Това заяви още здравният министър.

„Ще дадем ясен отговор какво да направят с втората доза – дали да е ваксина на основата на информационна РНК, или да е от новата векторна ваксина на Janssen. Ще обсъдим и дали да удовлетворим желанието на онези, които искат да си поставят втора доза AstraZeneca, ако ваксината бъде спряна на територията на страната за съответната възрастова група”, каза Ангелов.

Избор на ваксини ще има от месец май, обясни още проф. Ангелов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега