Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МТСП ще подпомага млади предприемачи с нисколихвени кредити до 50 000 лева

МТСП ще подпомага млади предприемачи с нисколихвени кредити до 50 000 лева

През следващите месеци Министерството на труда и социалната политика ще стартира мрежа от консултантски услуги в помощ на млади хора с идеи за развиване на собствени стартъп компании.

През следващите месеци Министерството на труда и социалната политика ще стартира мрежа от консултантски услуги в помощ на млади хора с идеи за развиване на собствени стартъп компании. Тя ще бъде финансирана чрез схема от оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОПРЧР).

Това съобщи министър Зорница Русинова при откриването на традиционния форум „Дни на кариерата“ в столицата. Тя припомни, че 70 млн. лв. от бюджета на ОПРЧР са насочени към Фонда на фондовете за финансиране на стартиращи и социални предприятия. От 12,5 млн. лв. са предназначени за млади хора до 29 години, които започват стопанска дейност и се самонаемат или стартират микропредприятие.  

Със средствата ще се отпускат кредити с ниски лихви между 5000 и 50 000 лв., каза министър Русинова. Очакванията са, че през целия програмен период по този начин ще се подкрепят най-малко 440 младежки предприятия.

Министърът на труда отбеляза, че през последните месеци в България има положителна тенденция на пазара на труда. Безработицата у нас е по-ниска от средното равнище за ЕС. По данни на Евростат през октомври младежката безработица у нас е била 14,5%, докато средното й равнище в ЕС надхвърля 18%, каза Русинова.

Най-важното обаче не са процентите, а младите хора да останат и намерят реализация в България. Започването на собствен бизнес е сред най-добрите възможности за това, добави министърът на труд и пожела на студентите да бъдат амбициозни, активни и предприемчиви.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега